Karagümrük'ün yeni teknik patronu Pirlo!

Süper Lig takımı VavaCars Fatih Karagümrük, teknik direktörlük koltuğuna İtalyan futbol efsanesi Andrea Pirlo'yu getirdi. Karagümrük ile 1 yıllığına anlaşan Pirlo, 14 Haziran Salı günü basın toplantısı yapacak.

SPOR 12.06.2022, 17:23 Hakan Öksüz
Karagümrük'ün yeni teknik patronu Pirlo!

Bu sezon Süper Lig'de topladığı 57 puanla ligi 8'inci sırada tamamlayan VavaCars Fatih Karagümrük, teknik direktör Volkan Demirel ile yollarını ayırmıştı. Sürpriz ayrılık sonrası takımın başına kimin getirileceği merak konusu olmuştu. 

Başkan Süleyman Hurma duyurmuştu

Karagümrük Kulübü'nün hedefindeki isimlerden birinin de İtalyan futbol efsanesi Andrea Pirlo olduğu ileri sürülmüştü. Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, "Pirlo'yu takımımızın başında görmek istiyoruz. Görüşmeler devam ediyor. Onun gibi birini getirmek kolay iş değil." demişti.

Fatih Karagümrük taraftarı, beklediği haberi aldı. İtalyan teknik direktör Andrea Pirlo ile Süper Lig ekibi Karagümrük anlaşma sağladı. Karagümrük Kulübü, Andrea Pirlo'nun 1 yıllık sözleşmeye imza attığını sosyal medyadan duyurdu.

14 Haziran Salı günü basın toplantısı yapılacak

Sözleşmenin süresinin 1 Temmuz'da başlayacağı ifade edildi. İtalyan teknik adamın basın toplantısının ise 14 Haziran Salı günü yapılacağı kaydedildi. Pirlo haberinin sosyal medyadan duyurulması, taraftarları heyecanlandırdı. 

Hangi takımlarda top koşturdu?

Futbolculuk kariyerine İtalyan Brescia ekibinin altyapısında başlayan Andrea Pirlo, 1998 yılında Inter'e imza attı. Daha sonra Milan ve Juventus gibi takımlarda da yıllarca top koşturan Pirlo, futbolculuk kariyerine 2018'de ABD takımı New York City'de son verdi.

Önce Dünya Kupası, sonra Şampiyonlar Ligi!

43 yaşındaki İtalyan futbol efsanesi, 2020-2021 sezonunda eski takımı Juventus'un teknik direktörlüğünü yaptı. 2006 yılında İtalya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kazanan Pirlo, 1 yıl sonra Milan ile Şampiyonlar Ligi kupasını havaya kaldırdı.

Yorumlar (0)