AK Partili Turan'dan kuraklık açıklaması: "Bu tedbirler önemli"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Ziraat Odası başkanlığına yaptığı ziyarette kuraklık tehlikesine dikkat çekti. Kuraklık endişesinin her geçen yıl güçlendiğini kaydeden Turan, alınması gereken önlemlerden bahsetti.

YAŞAM 08.03.2023, 15:39 Hakan Öksüz
AK Partili Turan'dan kuraklık açıklaması: "Bu tedbirler önemli"

Çanakkale Ziraat Odası başkanlığına seçilen Ufuk Ünver'e ziyarette bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin önemli tarım kentlerinden biri olduğunu belirtti.

Kentin hem tarihi hem de kültürel açıdan zenginlikle dolup taştığını kaydeden Turan, "Burası aynı zamanda sanayi ve turizm şehri. Yani Çanakkale'yi sadece tarım açısından öne çıkarmak doğru olmaz. Bölgede üretilen en az 115 üründen 45'i, ülkenin üretim hasılasında ilk sırada yer alıyor." ifadelerini kullandı.

"Çanakkale'nin tarım kenti vasfı var, bunu korumamız gerek"

Tarımdaki önemli hedeflerden birinin de profesyonel uygulamalarla verimi artırma olduğuna vurgu yapan Bülent Turan, "Çanakkale'den 'net bir tarım kenti' olarak bahsetmek mümkün. Bütün kurumlarımız, çeşitli uygulamalar yürütürken kentin bu vasfını göz önünde bulundurmalı. Bu vasıf korunmalı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılması, buradaki tarımın büyümesi ve ihracatın kolaylaşması adına önemliydi." diye konuştu.

"Boru hatlarını yenilemeli ve israfı azaltmalıyız"

Tarımda en önemli faktörün sulama olduğuna işaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kuraklıkla ilgili ülkemiz için ciddi uyarılar yapılıyor. Buna yönelik önlemler almalıyız. Sulama tekniklerini yeniden değerlendirmeliyiz ve israfı azaltacak önlemler almalıyız. Boru hatları ve depoların bakımının yapılması önem arz ediyor. Sadece kurumsal ölçekte değil, bireysel ölçekte de tedbirler alınmalı. Kuraklık, karşılaştığımız en ciddi tehditlerden biri. Kaliteli bitki ve kaliteli yem iddiamız da olmalı." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)