İspanya’da ikinci grip salgını uzmanları şaşırttı

İspanya'da uzmanlar, sonbahar-kış dönemlerinde ikinci defa ortaya çıkan grip dalgasını daha önce görülmeye alışkın olunmayan bir durum olarak değerlendirdi.

SAĞLIK 08.03.2023, 15:50 09.03.2023, 18:01
İspanya’da ikinci grip salgını uzmanları şaşırttı

Ülke genelinde kasım-aralık döneminde meydana gelen "grip A" salgınının ardından şubat döneminde "grip B" dalgası görülmeye başladı. Carlos III Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan incelemede, grip B dalgasının normal şartlarda ilkbahara kısa bir süre azalması beklendiğini ancak grip vakalarının mevcut durumda artış göstermesinden dolayı iki defa grip dalgasının meydana gelmesini "olağan dışılığı" olarak nitelendirildi.

“Koronavirüs etkiledi”

Yapılan araştırmadan çıkan verilere göre, 20-26 Şubat tarihleri arasında her 100 bin kişi içerisinde 258'inde grip vakasının meydana geldiği, şubat ortasında ise bu rakamın 270 olduğu aktarıldı.

Yetkililer, koronavirüs dolayısıyla oluşturulan tedbirlerin etkisi sonucunda vücut direncinin farklı virüslere karşı düşüş gösterdiğini ifade ederek, "Koronavirüs bağışıklık sisteminde büyük bir etki bıraktı. Bu tamamıyla bilimsel bir bulgu. Bu durum da bizleri her noktada solunum hastalığına daha kolay yakalanır hale sokuyor. Bu ikinci dalga ile beraber yaşamın yeniden eski haline gelmesi ile beraber hızlı bir artış gösterdi" görüşünü savundu.

Yorumlar (0)