Bakan Koca yanıtladı: Deprem bölgesinde salgın var mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samandağ ilçesindeki sahra hastanesinde yaptığı açıklamada merak edilen soruları cevapladı. "Deprem bölgesindeki salgın" iddiaları hakkında konuşan Bakan Koca, hasarlı olduğu tespit edilen İstanbul'daki Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin nerede hizmet vereceğini de açıkladı.

SAĞLIK 08.03.2023, 16:11 Hakan Öksüz
Bakan Koca yanıtladı: Deprem bölgesinde salgın var mı?

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki sahra hastanesinde basın mensuplarının sorularına yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hatay'da şebeke suyu içilmemeli. Bunun riskli olduğuna dair bir kez daha uyarı yapmak istiyorum. Analizlerde durum normal gibi görünse de artçı depremlerden dolayı içme suyu riskli hale gelebiliyor." dedi.

Hatay'daki şebeke suyunun sadece temizlik ve diğer uygulamalarda kullanılması gerektiğinin altını çizen Bakan Koca, "Salgın riski, buna benzer afetlerden sonra en çok dikkatli olunması gereken meselelerden biridir. Devletin de toplumun da önlem alması gerekiyor. Böyle bir ortamda on binlerce insanın ishal olmasının herhangi bir enfeksiyondan farkı yok." ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde salgın iddiaları

Deprem bölgesinde salgın riski bulunduğuna yönelik iddialara değinen Bakan Koca, "Tabi buna karşı herkes dikkatli olmalı ve tedbirini almalı. Öte taraftan şu an bölgede bir salgının olduğuna işaret eden bir bilimsel veriden söz etmek mümkün değil. Deprem bölgesinde 122 bin sağlık personeli var, bunlardan 17 bini doktor. Sağlık taramalarında 250 binden fazla kişi muayene edildi. Sahra hastanelerimiz de hizmette. Diyabetten tutun da röntgene kadar çeşitli sağlık hizmetleri veriliyor. 307 çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanımız bölgede." dedi.

Çapa ve Cerrahpaşa, hangi hastanelere taşınacak?

İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin durumlarına ilişkin de bilgi veren Koca, "Kahramanmaraş merkezli depremler, bizim için uyarı niteliğindeydi. Sağlık kurumlarımızın depreme dayanıklılığı ile ilgili harekete geçtik. Eyüp ve Beylikdüzü devlet hastaneleri, kendi hizmet binası açılana kadar İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi'nin kullanımına açılacak. Cerrahpaşa hastanesi ise Samatya ve Taksim'deki hastanelerde hizmet verecek." değerlendirmesinde bulundu.

Antakya'daki özel hastane iddiaları: "Soruşturma başlatıldı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hatay'ın Antakya ilçesindeki hasarlı bir özel hastanede depremzedelerin unutulduğu iddiası da gündemde. Bununla ilgili soruşturma başlatıldı." dedi.

Yorumlar (0)