Adıyaman’da beslenme alışkanlığı değişen maymun, acılı çiğ köfte yiyor

Çiğ köftesi ile meşhur olan Adıyaman’da yaşamını sürdüren 'Beybi' adlı maymun, acı çiğ köfte yemeden bir an olsun duramıyor.

YAŞAM 24.03.2021, 23:42 25.03.2021, 13:26
Adıyaman’da beslenme alışkanlığı değişen maymun, acılı çiğ köfte yiyor

Beybi adlı maymunun Adıyaman’da beslenme alışkanlıkları değişti. Çiğ köftesi tescilli olan kentte yaşamını sürdüren sevimli maymun, muz ve elmanın yanı sıra ilk defa yediği çiğ köftenin hayranı oldu. Maymuna daha evvel de sıklıkla yediği muz ve elmanın ve yerine iki günde bir olmak kaydıyla çiğ köfte yediriliyor. Çiğ köfteci dükkanına getirilen maymun, kendisine sunulan çiğ köftelerden bir güzel yiyor. Çiğ köfteyi çok seven Beybi'yi gören yurttaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Felek Saygı adlı yurttaş, Beybi’nin acı çiğ köfteyi ilk kez tattığı günden bu yana hayranı olduğunu ve iki günde bir muhakkak çiğ köfteciye geldiklerini dile getirdi.



"Acılı çiğ köfteyi oturup yedi"

Felek Saygı, “Henüz 3 aylık olduğu için yalnızca elma ve muz ile besliyorduk. Bir gün evde çiğ köfte yoğurduk. Çiğ köfteyi yoğurduğumuz esnada Beybi gelip yemeye başladı. Acılı çiğ köfteyi bir güzel oturup yedi. Baktık ki çok seviyor, biz de iki günde bir yedirmeye karar verdik. Görenler bir hayli şaşırıyor." dedi.

Çiğ köfteci Mahmut Gülbeyaz ise Beybi'nin çiğ köfte yemesinin çok tuhaf geldiğini dile getirerek, “Çiğ köfteyi hemen herkes seviyor fakat bir maymunun böylesine sevmesini çok garipsedim.” şeklinde konuştu.













Yorumlar (0)