Devlet Bahçeli'den 'Faşist MHP' tepkisi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Almanya'da muhalefette yer alan Sol Parti'nin, Federal Hükümet’e sunduğu soru önergesine tepki gösterdi. 'Faşist MHP' sözlerini sert bir şekilde eleştiren Bahçeli, "Partimize 'faşist' diyen ağız, zırva ve kirli bir ağızdır. Aynı zamanda da iftiracıdır, itibarsızdır, demokrasi değerlerini görmezden gelen bağnaz ve ilkel bir anlayıştır." dedi.

SİYASET 25.03.2021, 00:28 25.03.2021, 17:40
Devlet Bahçeli'den 'Faşist MHP' tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Almanya'daki muhalefet partilerinden Sol Parti'yi eleştirdi.



Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Oyunlarının tutmayacağının farkındalar"

"Hemen her gün partimizi hedef alan birileri çıkıyor. MHP ve Cumhur İttifakı'nın güçlü yapısı, iç ve dış işgal cephelerini çılgına çeviriyor.

Ülkemiz direndikçe, kontrollerini kaybediyorlar. Oyunlarının tutmayacağının farkındalar. Planlarının A'dan Z'ye bozulacağını biliyorlar.

Almanya'da muhalefette yer alan Sol Parti, Federal Hükümet'e; ülkemizdeki iktidar yapısı içinde partimizin rolünü, hükümet üzerindeki etkisini sorma ihtiyacı duymuştur. Sol Parti adına önerge sunan Türk düşmanı, 'faşist MHP' suçlamasıyla ne kadar yobaz olduğunu ortaya koymuştur.

Partimize 'faşist' diyen ağız, zırva ve kirli bir ağızdır. Aynı zamanda da iftiracıdır, itibarsızdır, demokrasi değerlerini görmezden gelen bağnaz ve ilkel bir anlayıştır. 

"Merkel hükümeti ne biliyor?"

Federal Hükümet, Sol Parti'nin sorusuna yanıt olarak, partimizin taleplerinin Türk hükümetinde karşılık bulduğunu ve yasalaştığını belirtmiştir. Merkel hükümetinin bu konuda bir bildiği varsa, derhal bizimle paylaşmalıdır.

PKK'lılar, FETÖ'cüleri adeta bağrına basan Almanya, bizden ne istiyor? Bizden neyin hesabını sormaya çalışıyor? Madem bizi sorgulamaya cüret ediyorlar, o halde teröristleri nasıl barındırdıklarını açıklasınlar.

"MHP'ye 'faşist' diyen, Türk düşmanıdır"

Partimiz ve Cumhur İttifakı, Türkiye'dir. Partimize 'faşist' diyen, Türkiye'nin yeminli düşmanıdır.

Asıl soru şudur: PKK'lıların ve FETÖ'cülerin Almanya siyasetindeki rolü nedir? Almanya, bizim iç meselelerimize neden musallat olma gereği hissetmektedir?

"Cumhur İttifakı akıldır"

Sol Parti'nin durduğu yer çukurdur. PKK ve FETÖ bağlantıları hakkında doyurucu bir açıklama ne zaman yapılacaktır? Cumhur İttifakı'nın durduğu yer bellidir. 

Bizim ittifakımızda koltuk anlaşması yoktur. Cumhur İttifakı akıldır, ahlaktır.

Sol Parti'nin kılavuzu yanlıştır, kendisi yanlıştır, varlığı yanlıştır."

Yorumlar (0)