Adana’da eski eşini öldüren adam, ardından intihara kalkıştı

Olay Adana'da yaşandı. Kavga ihbarı üzerine olay yerine giden polis evde Şükriye Gür'ün cesediyle karşılaştı. Ayrıca olay yerindeki eski eş Ümit S.'de yaralı bulundu. Şükriye Gür'ün annesi Hürü Gür, çiftin boşandığını ve Ümit S.’nin eski eşine sürekli şiddet uyguladığını dile getirdi.

YAŞAM 06.04.2022, 18:05 07.04.2022, 09:22
Adana’da eski eşini öldüren adam, ardından intihara kalkıştı

Adana'da kavga ihbarı için olay yerine giden polis, bir kadın cesedi ve bir yaralı buldu.

Edinilen bilgiye göre, Adana’nın Yüreğir ilçesindeki evde bıçaklı kavga yaşandığı ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.

İhbar edilen dairenin kapısını kimse açmayınca olay mahalline itfaiyeye bağlı olan CANKUR ekipleri de yönlendirildi.

Görevlilerin kapıyı açmasının ardından olayın yaşandığı eve giren ekipler, Ümit S'yi yaralı bulurken eski eşi Şükriye Gür'ü ise ölmüş buldu.

Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Ümit S. ambulansa taşındı. Bu esnada hayatını kaybeden Şükriye Gür'ün yakını yaralı eski eşe tepki gösterdi.

Boğazından yaralanmış olduğu tespit edilen Ümit S, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Alınan bilgiye göre Ümit S. ve Şükriye Gür'ün ocak ayında boşandıkları öğrenildi.

‘Kızıma sürekli şiddet uyguladı’

Olayın ardından Şükriye Gür'ün cenazesi, incelenmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.

Anne Hürü Gür, basın mensuplarına eski damadı Ümit S’nin madde kullandığını söyledi. Çiftin tek celsede boşandıklarını söyleyen Gür, "Kızıma sürekli şiddet uyguluyordu. Hiç kimse bana ilk zamanlarda bir şey söylemedi. Çok kıskanç bir adamdı. Yoldan geçen herkesi kıskanırdı." dedi.

Son mesaj: Yardım et teyze, ümit beni öldürecek

Otopsi işlemlerinin tamamlandıktan sonra Şükriye Gür'ün yakınları Adli Tıp Kurumunun önüne geldi.

Gür’ün 3 ay önce boşandığı ve kiraladığı evde tek başına yaşadığı öğrenildi. Ayrıca çiftin 3 çocuğunun da velayetinin baba Ümit S.’de olduğu öğrenildi.

Adli Tıp Kurumu'na gelen Şükriye Gür’ün kuzeni Ümit Akboğa, kuzeninin kendi aralarında Şükran ismini kullandığını söyleyerek, gece saat 04.55’te annesi Nesibe Akboğa’ya, ‘Teyze benim Şükran. Bana yardım et. Hemen polisi ara. Ümit burada beni öldürecek’ mesajını attığını açıkladı.

Telefonunda ki mesajı gösteren Akboğa, "O saatlerde annem uyuduğundan mesajı görmemiş. Sabah fark ettiğinde ise çok geç kalmıştık" dedi.

Her şeyi önceden planlamış

Ümit S.'nin kuzenine yıllardır şiddet uyguladığını söyleyen Ümit Akboğa, “Kuzenimi yetişip kurtaramadık. Bu adam yıllardır ona şiddet uyguluyordu. Aşırı kıskanç biriydi. Evlendikleri arabasının şoföründen bile kıskanıp olay çıkardığı olmuştu. Boşandıktan sonra ikisi beraber oturdukları evi sattı. Parayı bölüştüler. Fakat Ümit, kuzenimden bıçak zoruyla elindeki parayı tekrar almıştı. Onu devamlı rahatsız ediyordu. Ümit önceden her şeyi planlayıp sabah gelmiş. Apartmandaki kameraları yukarı kaldırmış. İçeri girdiğinde kuzenimi göğsünden, bacağından, belinden bıçaklamış ve ardından da boğazını kesmiş. Bzi ağırlaştırılmış müebbet almasını talep ediyoruz” dedi.

Şükriye Gür’ün cenazesi, yapılan işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenaze teslimi esnasında Gür’ün yakınları ile 15 yaşındaki kızı, gözyaşları döktü.

Yorumlar (0)