Korkutan açıklama: 'Hazırlıklı olmalıyız' diyerek uyardı

Jens Stoltenberg, "Putin'in Ukrayna'nın tamamında kontrol sağlama amacından geri adım atacağını düşünmüyoruz. Bu yüzden de uzun süreli bir hazırlık yapmalı, Ukrayna'ya destek vermeli, yaptırımlara devam etmeli ve savunma sistemimizi kuvvetlendirmeliyiz. Bu durum uzun bir süre devam edebilir. Hazırlıklı olmalıyız." dedi.

DÜNYA 06.04.2022, 18:20
Korkutan açıklama: 'Hazırlıklı olmalıyız' diyerek uyardı

Brüksel'de yarına dek sürecek olan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'ndan evvel basın mensuplarına açıklamalar yapan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durumu ve NATO'nun muhtemel karşı hamlelerini yorumladı.

Stoltenberg, bugün gerçekleştirilen toplantıda Buça'daki katliamı görüşeceklerini belirterek, "Yaşananlar, Putin'in devam ettirdiği muharebenin doğasını gösteriyor. Sivil halkın hedef alınması bir savaş suçudur." şeklinde konuştu.

NATO mensubu ülkelerle Ukrayna'daki son durumu değerlendireceklerini ifade eden Stoltenberg, sivilleri katledenlerin cezalandırılması için gereken her şeyin yapılacağının altını çizdi.

"Putin'in hedefi tüm Ukrayna"

Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşında kritik bir noktaya girildiğine işaret ederek, "Rusya an itibarıyla birliklerini takviye etmek ve daha da doğuya ilerleyebilmek için birliklerini kuzeye doğru sevk ediyor. Çok büyük bir kara operasyonu bekliyoruz." dedi.

Rusya lideri Putin'in hedefinin Donbass bölgesini tamamen kontrol altına almak olduğunu öne süren Stoltenberg, şöyle konuştu:

"Putin'in Ukrayna'nın tamamında kontrol sağlama amacından geri adım atacağını düşünmüyoruz. Bu yüzden de uzun süreli bir hazırlık yapmalı, Ukrayna'ya destek vermeli, yaptırımlara devam etmeli ve savunma sistemimizi kuvvetlendirmeliyiz. Bu durum uzun bir süre devam edebilir. Hazırlıklı olmalıyız."

"Ukrayna'yı daha çok desteklemeliyiz"

Basın mensuplarının, 'NATO'nun Kiev yönetimine ne tür silah desteği yapacağı' sorusuna Stoltenberg, şu yanıtı verdi:

"Ukrayna askeri yardıma gereksinim duyuyor. NATO müttefikleri Ukrayna'ya hem hafif hem de ağır mühimmat desteğinde bulunmalı. İvedi olarak mühimmat desteğine gereksinimleri var ve NATO müttefiklerinin Ukrayna'ya bazı silah sistemleriyle daha çok destek vermelerini talep ediyoruz."

Stoltenberg, NATO tarafından Ukrayna'ya senelerdir askeri destekte bulunularak çeşitli ekipmanlar tesis edildiğini belirterek, "Ukrayna askerlerinin ortaya koyduğu cesaretle birlikte gönderdiğimiz destekler, cephede müspet neticeler veriyor." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)