Adana'dan uzaya 'acılı kebap'

Adanalı bir kebapçı, ‘İnsanlı Uzay Yolculuğu Uluslararası Günü’ sebebiyle helyum balonu ile stratosfere boru kebabı gönderdi. 38 kilometre yükselen kebap, Hatay’da denize düştü.

YAŞAM 12.04.2022, 19:09 13.04.2022, 09:46
Adana'dan uzaya 'acılı kebap'

Yaşar Aydın adlı kebapçı, patentini aldığı boru kebabını uzaya yollamak için harekete geçti. Uzay mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencisi olan İdris Albayrak ile tanışan Aydın, hususa dair fikrini paylaştı.

Hatay'a düştü

Isıya dayanıklı olan strafor bir kutu hazırlayan Albayrak, üstüne de takip cihazı ve kamera konumlandırdı. Ardından hazırlanan kebap, içi helyum gazıyla doldurulan balona sabitlendi ve uçurulurdu. Yaklaşık olarak 3 saatte 38 kilometre yükselen balon patladı ve kutu, paraşüt vasıtasıyla Hatay’da denize düştü.

Yaptığı kebabı takip cihazı sayesinde bulan Aydın, kıyıdan yaklaşık olarak 8 mil uzaklıkta olan kebabını alarak Adana'ya döndü.

"Uzaylılar acılı kebap sevmiyormuş"

Adana'da büyük bir coşkuyla karşılanan Aydın, uzaya ilk kez yollanan kebap projesini başarıyla tamamladığı için mutluluk duyduğunu dile getirdi. Farkındalık yaratmak için gayret sarf ettiğini aktaran Aydın, şöyle konuştu:

“Projemiz başarıyla tamamlandı. Her zaman bir şeyler üretmek istiyorum. Farkındalık oluşturmak istiyorum. Uzaylılar yesin diye gönderdik fakat acılı sevmiyorlarmış, kebabı geri gönderdiler."

"Uzaya gönderdiğimiz en tuhaf üründü"

Albayrak ise kebabın yerden 38 kilometreye yükseldiğini belirterek, “Bugüne değin uzaya gönderdiğimiz en tuhaf üründü. Bir şeyler yapabilmeyi ve ilk olmayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)