Almanya Cumhurbaşkanı: Beni Kiev'de istemiyorlar!

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, destek amaçlı Kiev'e gitmek istediğini ancak Ukrayna lideri Zelenski tarafından bu isteğin geri çevrildiğini söyledi.

DÜNYA 12.04.2022, 19:33 13.04.2022, 09:47 Hakan Öksüz
Almanya Cumhurbaşkanı: Beni Kiev'de istemiyorlar!

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşın 48'inci gününde şiddetli çatışmalar sürüyor. Öte yandan da Avrupa ülkelerinin liderleri, birer birer Ukrayna'yı ziyaret ediyor. Son olarak İngiltere Başbakanaı Boris Johnson, sürpriz bir ziyaret yaparak Ukrayna lideri Zelenski ile görüşmüştü.

Almanya'dan da Ukrayna'ya benzer bir ziyaret yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Konuya ilişkin açıklama Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'dan geldi. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de istenmediğini söyleyen Steinmeier, "Ben gitmeye çok istekliydim. Desteğimizi göstermek için. Ancak Kiev yönetimi buna karşı çıktı." ifadelerini kullandı.

"Ben istedim ama Zelenski reddetti"

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Polonya Cumhurbaşkanı Andrej Duda'nın, "Baltık ülkelerinin liderleri ile topluca Kiev'e gidelim ve desteğimizi gösterelim." şeklinde bir öneri sunduğunu hatırlattı. Steinmeier, kendisinin de gitmeye hazırlandığını ancak Zelenski'den olumsuz yanıt geldiğini kaydetti.

Ziyaret talebi neden reddedildi?

Zelenski'nin ziyaret isteğine verdiği olumsuz yanıt, Almanya'da gündem oldu. Bazı haberlerde Rusya Devlet Başkanı Putin ile Steinmeier'ın oldukça yakın olması nedeniyle Ukrayna'nın bu ziyarete sıcak bakmadığı kaydedildi. Haberlerde, "Gerçek şu ki Steinmeier ile Putin'in arası oldukça iyi. Bu nedenle Ukrayna'da ona iyi gözle bakılmıyor." denildi.

Yorumlar (0)