Adada saatlerdir elektrik yok: Müdahale edilemiyor!

Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'nda denizin dibinden giden elektrik kablolarının arızalanması sebebiyle saat 15.00'dan beri elektrik kesintisinin yaşandığı bildirildi. Denizdeki fırtına nedeniyle elektrik kesintisine müdahale edilemiyor.

YAŞAM 30.12.2019, 09:34
Adada saatlerdir elektrik yok: Müdahale edilemiyor!

Narlı'dan Marmara Adası'na denizin dibinden giden elektrik kablolarında saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen sebeple arıza gerçekleşti.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) ve belediye ekipleri, elektriklerin kesilmesinin ardından kabloları tamir etmek üzere çalışma başlattı. Fakat denizde meydana gelen fırtına sebebiyle müdahaleler sonuç vermedi.

"3 hatta arıza var"

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Narlı'dan denizin dibinden Marmara Adası'na gelen 3 hattaki arıza sebebiyle elektrik kesintisi meydana geldiğini ifade etti. 

Paşa Limanı'ndan gelen ayrı bir hatla Avşa'ya elektrik sağlandığını kaydeden Aksoy, Narlı'dan denizin altından gelen 5 kilometrelik bir hat bulunduğunu söyledi.

"Geminin çapasının takılmasından olabilir"

Aksoy, bu hatların arızalanması sebebiyle elektriklerin kesildiğini ve adaya elektrik verilemediğini belirterek, "Yarın netleştirip gerekli müdahaleyi yaparak ilçemize elektriği sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Kabloların arıza yapması geminin çapasının takılmasından olabilir. Büyük bir ihtimalle de ondandır." diye konuştu. 

GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ, hava muhalefeti sebebiyle Erdek-Marmara-Avşa seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Yorumlar (0)