7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Kuvvetli yağış ve rüzgara dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. Kuvvetli yağış beklenen bölgeler sıralandı. Yağışlarla birlikte bazı illerde kuvvetli rüzgarların da etkili olacağı vurgulandı.

YAŞAM 09.09.2023, 11:10 Hakan Öksüz
7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Kuvvetli yağış ve rüzgara dikkat!

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre bugün yurdun bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar etkili olacak. İç, batı ve kuzey bölgelerde hava parçalı bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Batı Akdeniz, Ege'nin iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, Ankara'nın batısı, Bolu ve Eskişehir'de yerel sağanağın yanı sıra gök gürültülü yağış da bekleniyor.

Bu bölgelerde yağışlar yer yer şiddetli olacak

Bazı bölgelerde yağış kuvvetli olacak. Rize ile Artvin çevreleri, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Osmaniye, Adana, Hatay'ın kuzeyi, Kahramanmaraş (Andırın), Van'ın kuzeyi, Iğdır'ın güneyi ve Ağrı civarında yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Sarı ve turuncu kodlu uyarı verilen iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. Rize ile Artvin için turuncu kodlu; Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye için ise sarı kodlu uyarı verildi. Kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, heyelan ve ulaşımda aksama gibi olumsuzlukların yaşanabileceği vurgulandı.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgar da etkili olacak. Doğu Karadeniz'de kuzeybatı yönlü sert rüzgarlar esecek. Rüzgarın hızı, 50-75 km/saate ulaşacak. Marmara'da ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) esecek.

Yorumlar (0)