4B sözleşmeli personel ne demek? 

4B sözleşmeli personellere yönelik haberlerin son günlerde artmasıyla birlikte bu konuya ilişkin araştırmalar da hızlandı. Pek çok vatandaş, ‘4B sözleşmeli personel’ tanımının ne demek olduğunu merak ediyor. Peki, 4B sözleşmeli personel ne demek? Mevzuat bu konuda ne diyor? İşte ayrıntılar…

YAŞAM 26.10.2022, 13:08 27.10.2022, 09:22
4B sözleşmeli personel ne demek? 

657 sayılı ‘Devlet Memurları Kanunu’nun bir hükmü olarak sayılan 4B sözleşmeli personel istihdamı, son dönemde pek çok kurumda yaygınlık kazandı. Bu durum, 4B sözleşmelilere ilişkin araştırmaları da artırdı. Birçok kişi tarafından bilinmeyen ‘4B sözleşmeli personel’ tanımı, en çok araştırılan başlıklar arasında bulunuyor. Peki, 4B sözleşmeli personel nedir?

4B sözleşmeli personel nedir?

4B sözleşmeli personel, 657 sayılı ‘Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin B fıkrası hükmü çerçevesinde kamu idare, kurum ve kuruluşlarında mali yılla kısıtlı olarak sözleşmeyle çalıştırılan ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlilerini tanımlamaktadır. Sözleşmeli personelin atanmaları, terfi, maaşlarına ilişkin temel kurallar, 657 sayılı ‘Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesinde düzenlenmiştir. Bunun yanı sıra çeşitli kamu kurumları da kendilerine özel yasalar çerçevesinde sözleşmeli personellerin haklarını düzenleyebilmektedir. 

Yorumlar (0)