23 Nisan’da ekranlar da sahneler de dopdolu! İşte birbirinden eğlenceli etkinlikler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde ve televizyon ekranlarında renkli etkinlikler ve eğlencelerle kutlanacak. Bu etkinlik ve eğlencelerden bir kısmını sizler için derledik.

YAŞAM 22.04.2022, 16:22 23.04.2022, 12:06
23 Nisan’da ekranlar da sahneler de dopdolu! İşte birbirinden eğlenceli etkinlikler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun dört bir yanında en renkli ve eğlenceli şekilde kutlanacak. 2 sene boyunca verilen pandemi arasından sonra çocukların ilk defa kalabalık şekilde bir araya geleceği etkinlikler özellikle İstanbul’da dolu dolu olacak. İşte İstanbul’da gerçekleştirilecek etkinliklerden bazıları…

Çocuk Sanat Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bu sene ilk kez Çocuk Sanat Festivali gerçekleştirilecek. Yeni açılan Atatürk Kültür Merkezi’nde çocuklar için sergiler, film gösterimleri, tiyatro oyunları, atölyeler ve konserler gerçekleştirilecek. Etkinlikler bugün 17.00’da başlayarak yarın gün içinde devam edecek. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası yarın 17.00’da AKM’de konser verecek. Festival kapsamındaki etkinlikler 24 Nisan Pazar günü de devam edecek.



36’ncı Çocuk Şenliği

İstanbul Şehir Tiyatroları, Yenikapı Etkinlik Alanı’nda 36’ncı Çocuk Şenliği’ni düzenleyecek. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi ile Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek şenlikte çocuk oyunları 23-24 Nisan tarihlerinde ücretsiz olacak. İBB Kent Orkestrası’nın konser vereceği etkinliklerde spor parkurları, bubble show gösterileri ve boyama etkinlikleri olacak. 

Uçurtma Festivali

Fişekhane’de bu sene Uçurtma Festivali gerçekleştirilecek. 23-24 Nisan tarihlerinde yapılacak olan etkinlikle birlikte gökyüzü rengarenk olacak. Çocuklar aynı zamanda atölyelerde kendi uçurtmalarını yapıp boyayabilecek. Bu festivalde seramik ve tekstil boyama atölyeleri de olacak. Etkinlik 3-13 yaş arasındaki çocukların katılımına açık olacak. Etkinlik ücretsiz ve halka açık olacak. LÖSEV’li çocuklar da bu etkinlikte yer alacak.



TRT Çocuk Şenliği

TRT, geleneksel 23 Nisan Çocuk Şenliği’ni Başakşehir Millet Bahçesi’nde 10.00 itibarıyla başlatacak. Konser, ebru atölyesi, müzikal, dans gösterisi ve çocuk korolarının sahne alacağı etkinlikler kapsamında Murat Dalkılıç da 15.30’da sahnede olacak. Çocuklar için interaktif oyunlar oluşturulacak. Okçuluk platformu, spor faaliyetleri, hikaye anlatım çadırı ve zıplama platformları oluşturulacak. Ayrıca 23 Nisan dolayısıyla TRT Çocuk’un en sevilen çizgi filmlerinin yeni bölümleri ekranlara taşınacak. Rafadan Tayfa Müzikali TRT Çocuk’ta canlı olarak verilecek.

Üsküdar Belediyesi kutlamaları

Üsküdar Belediyesi Validebağ Korusu’nda çocuklar için şenlik düzenlenecek. Eğitici ve eğlenceli atölyelerin kurulacağı koruda konserler de olacak. Kaligrafi, ebru, yüz boyama, sahne gösterileri, geleneksel oyunlar ve bilim atölyeleri olacak. 



Sarıyer Belediyesi kutlamaları

Sarıyer Belediyesi, 23 Nisan kutlamaları kapsamında İstanbul, Ankara, Tekirdağ, Erzurum, Hatay ve KKTC’den toplam 191 çocuğu ağırlayacak. Gençlik Merkezlerinin performans sergileyeceği kutlamalarda balon, zumba, illüzyon maskot ve karikatür gösterileri olacak. 

Kadıköy Belediyesi kutlamaları

Belediye, 7 farklı noktada şenlik düzenleyecek. 3 gün boyunca sürecek kutlamalarda konserler, gösteriler, oyunlar, atölyeler ve sporlar olacak. Çocuklar için İDEA çocuk kütüphanesi açılacak. 3 binden fazla kitap 3-12 yaş çocuklar için erişilebilir olacak. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ile Kadıköy Belediyesi iş birliğinde çocuklarla klasik araba turu gerçekleştirilecek. Daha önce hiç klasik arabaya binmemiş ve 7-12 yaş arasında olan 23 çocuk yarın 11.00’de Kadıköy Belediyesi önünden Kalamış Kalkedon’a hareket edecek. Oluşturulacak konvoy, çocukların bayramını aydınlatacak. Özgürlük Parkı’nda ise 13.00’da şenlik başlatılacak. Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda tiyatro oyunları sergilenecek. Caddebostan Kültür Merkezi’nde ise saat 21.00’da 90 kişilik dans grubu sahneye çıkacak.



Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 23-24 Nisan tarihlerinde hem fiziksel hem de çevrim içi olarak pek çok etkinlik düzenleyecek. 13.00’da Karagöz gösterisi olacak. 7-12 yaş grubundaki çocuklar aileleriyle birlikte bu gösteriye katılabilecek. 17.00’da ise caz ve dans etkinliği düzenlenecek. SSM bahçede rengarenk çiçeklerden oluşan farklı tasarımlar yapılacak. SSM sera atölyesinde 6-10 yaş grubundaki çocuklar için etkinlik düzenlenecek. Resim atölyesinde bir araya gelen çocuklar kendi maskelerini tasarlayabilecekler.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu

CRR (Cemal Reşit Rey) Konser Salonu’nda 23 Nisan günü 19.00’da konser verilecek. 13 yaşındaki Arya Su Gülenç ile 15 yaşındaki Can Saraç, CRR orkestrasına eşlik edecek. Doğa Rutkay, CRR’de masal yorumlayacak. Ayrıca CRR Konser Salonu’nda yarın 16.30’da müzik söyleşisi de gerçekleştirilecek.



İş Sanat etkinlikleri

İstanbul Eminönü’ndeki Türkiye iş Bankası Müzesi’nde 23 Nisan’a özel atölyeler oluşturulacak. Farklı yaş gruplarının faydalanabileceği atölyeler yarın 11.30 itibarıyla başlayacak. Bankacılık mesleği hakkında çocuklara bilgi verilecek ve müze gezisi yapılacak. Yekta Kopan’ın yazdığı macera kitabı çocuklara armağan edilecek. 

Orman Genel Müdürlüğü

OGM (Orman Genel Müdürlüğü) İstanbul, Eskişehir, Ankara, Adana, Konya, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Muğla ve Şanlıurfa’da eş zamanlı olarak şenlik düzenleyecek. TRT Çocuk’un çok sevilen kahramanlarının maskotluk yapacağı şenlikte gösteriler ve yarışmalar yapılacak. Etkinlikler yarın 13.00’da başlayacak. İstanbul’daki etkinlik Belgrad Ormanı’nda düzenlenecek. 



Zorlu Performans Sanatları 

Zorlu PSM (Performans Sanatları Merkezi) bugün çocuklar için şenlik başlatıyor. Bugün, yarın ve pazar günü sürecek şenliğin bu sene 3’üncüsü gerçekleştiriliyor. Tan Sağtürk Akademisi’nin de aralarında bulunduğu şenlikte değerli oyuncular çocuklarla bir araya gelecek. 

Galataport İstanbul

Galataport İstanbul’da yarın, çocukların günü olacak. 23 Nisan’da tüm gün sürecek etkinliklerde Tophane Saat Kulesi çevresinde aktiviteler, konserler ve tiyatrolar olacak. Doğuş çocuk Senfoni Orkestrası da Galataport’ta sahne alacak. 13.30 ve 17.00’da sahne açılacak. Ayrıca Ramazan ayının ilk gününden bu yana gerçekleştirilen Nostalji İstanbul gösterileri kapsamında çocuklar için kukla gösterisi düzenlenecek. Bu gösteri, 20.30-21.15 arasında izlenebilecek.

Yorumlar (0)