Bayram tatilinde geçiş için Suriyelilere iki şart

Ramazan Bayramı’nı ülkesinde geçirmek isteyen Suriyeler için İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındı. Alınan karara göre Suriyelilerin Bayram ziyareti yapabilmesi iki şarta bağlandı.

GÜNDEM 22.04.2022, 16:37 24.04.2022, 09:08
Bayram tatilinde geçiş için Suriyelilere iki şart

Suriye’de 2011 yılında çıkan iç savaşta pek çok Suriyeli evlerini terk etmek zorunda kalarak Türkiye’ye sığındı. Bu süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından güvenli bölge gidebilen bazı Suriyeliler buralarda aileleri ziyaret etme fırsatı yakalamıştı. Valiliklere başvuru yapılarak alınan izinlerin ardından Suriyelilerin gidebildiği güvenli yerler arasında Cerablus, Azez, El Bab, Soran ve Mare yer alıyor.

2 gün içerisinde 2 bin Suriyeli geçiş yaptı

Bu yıl da Ramazan Bayramı dolayısı ile ülkelerine bayram ziyareti yapmak isteyen Suriyeliler Kilis Valiliği’ne internet üzerinden başvuru yaptılar. Başvuruları onaylanan 18 ila 29 Nisan tarihleri arasında Çobanbey ve Öncüpınar sınır kapılarından ülkelerine gidecek Suriyeliler için hazırlıklar tamamlanmış durumda. 18 ve 19 Nisan tarihinde sınır kapılarına gelen 2 bin Suriyeli gerekli işlemleri yaptırarak ülkelerine geçmeye başladı ancak 19 Nisan tarihinde geçişler İçişleri Bakanlığı tarafından kısıtlandı.

İstenen 2 şart açıklandı

Online başvuru ile ülkelerine dönme işlemleri onaylanan Suriyeliler sınır kapılarından geri gönderiliyor. Bakanlık kararına göre sadece cenaze mazeretini gösteren Suriyelilere geçiş izni veriliyor. Verilen bu 3 günlük iznin de gidilen yerlerdeki güvenlik birimleri ve yerel meclisler tarafından onaylanması gerekiyor. Bayramdan önce ülkelerine giden Suriyeliler ise 2 ile 5 ay arasında ülkelerinde kalma hakkı elde etmişti. Bunun yanı sıra sınır kapılarında ülkelerine kesin dönüş yapmak isteyen Suriyelilere de izin veriliyor. Kesin dönüş yapmak isteyen Suriyeliler gerekli formları imzalayarak ülkelerine gidebiliyor.

Yorumlar (0)