10 aydır gemide: Tayfanın yol arkadaşı oldu

İstanbul'daki bir geminin personelleri tarafından sahiplenilen 'Lolipop' adlı kedi, gemidekilerin yol arkadaşı oldu.

YAŞAM 31.12.2021, 00:52 31.12.2021, 23:18
10 aydır gemide: Tayfanın yol arkadaşı oldu

Deniz taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren özel bir şirkete ait gemide görev yapan Kutbettin Kar (47) ve Mahsun Arslan (47), Haydarpaşa Limanı'ndayken gemiye gelen kediye yiyecek ve su verdi.

Kedinin hamile olduğunu gören Kar ve Arslan, gemiden bir an olsun ayrılmayan hayvanı beslemeye başladı. Bir zaman sonra doğum yapan kedinin 5 tane yavrusu oldu.

10 aydır gemide

Anneleriyle beraber yavrularını da besleyen personeller, büyüyen yavrulardan 4 tanesini sahiplendirdi, 1 tanesini de kendilerine yol arkadaşlığı yapması için gemide tuttu.

'Lolipop' ismini verdikleri yavru kediye gemide yer hazırlayan Kar ve Arslan, tüm gereksinimlerini karşıladıkları kediyle beraber mesai yapıyor.

Yaklaşık olarak 10 aydır gemide yaşamını sürdüren ve ülkemizin birçok limanını gören sevimli kedi, tayfanın yol arkadaşı oldu.

"O da geminin bir personeli"

Arslan, basın mensuplarına, Lolipop'a çok bağlandıklarını ve bütün gün birlikte zaman geçirdiklerini söyleyerek, "Bizimle birlikte yemek yiyor, bizimle uyuyor. O da geminin bir personeli. Ülkemizin birçok limanını gördü. Yurt dışına gidersek eve götüreceğiz. Biz gelene kadar evde bakılacak. Sonra tekrar gemiye dönecek. Yanımızda durduğu sürece bakarız. Biraz yemek seçiyor. Biraz nazlı olduğunu söyleyebilirim. Onunla olunca canımız sıkılmıyor. Zonguldak'taki Filyos Limanı'nda onu kaybetmiştik. Bir gün boyunca aradık. Ertesi gün limanda sesini duyduk. Onu bulduğumuz için çok sevindik."

















Yorumlar (0)