Bir ay içinde ikinci zirve: Biden ve Putin arasında kritik görüşme

Putin ile Biden arasında başta Ukrayna olmak kaydıyla iki ülke arasında son aylarda gerginliğe sebep olan hususların ele alındığı telefon görüşmesi sona erdi.

DÜNYA 31.12.2021, 01:11
Bir ay içinde ikinci zirve: Biden ve Putin arasında kritik görüşme

Basın mensuplarına kapalı olarak yapılan telefon görüşmesinin ABD yerel saati ile 16.25'te (Türkiye saati ile 00.25) sona erdiği bildirildi.

Yaklaşık olarak 50 dakika devam eden ve iki lideri Ukrayna hususunda son bir ay içinde ikinci defa bir araya getiren görüşmede, ağırlıklı olarak Ukrayna'daki son durumunda ele alındığı öğrenildi.

Diplomatik görüşmeler başlıyor

ABD basınına yansıyan haberlerde, Biden'ın Putin'den 'Ukrayna hususunda gerilimi azaltmasını' isteyeceği vurgusu ön plana çıktı.

Putin ile Biden arasında gerçekleştirilen son görüşmenin 10 Ocak tarihindeki diplomatik görüşmelere de zemin hazırlaması bekleniyor.

Beyaz Saray tarafından evvelki gün gerçekleştirilen açıklamada, Rusya ve ABD arasında Ukrayna hususundaki güvenlik görüşmelerinin 10 Ocak itibarıyla başlayacağı ifade edilmişti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Rusya-NATO Konseyi'ni 12 Ocak tarihinde toplantıya davet etmeye karar verildiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)