Yazlık patateslerin hasadına başlandı 

Ülke genelinde yazlık patateslerin hasadına başlandı. Vatandaşlar, tarlalara akın etti. 

TARIM 17.07.2021, 12:05 18.07.2021, 08:55
Yazlık patateslerin hasadına başlandı 

Türkiye genelinde yazlık patates cinslerinden “marabel” ve “agata” üretimi yapılan tarlalarda hasat başladı. Her sene temmuz ayı ortasında başlayan ve toplandıktan sonra en fazla 20 gün içinde tüketilmesi gereken patatesler, lezzetleri sayesinde hasadın ardından pazar ve marketlerde en fazla satılan sebze olmaya hazırlanıyor. 



Tarladaki fiyatı 1,25 

Üretim şehirlerinden Türkiye’nin her şehrine gönderilen patatesin tarladaki fiyatı 1,25 TL. Yazlık patates veriminin güzel olduğunu fakat girdilerin de yüksek olduğunu belirten patates üreticileri, dekardan 3,5-4 ton kadar ürün aldıklarını ifade etti. 



Üretici, verimden yana şanslı olmasına karşın yakındığı bazı konular bulunuyor: “Elektriğe zam geldi. Kurak bir dönem geçiriyoruz. Bu da sulu tarım yapmamızı zorlaştırıyor. Şu anda çiftçinin cebine giren fiyat 1,25 ile 1,30 TL arasında. Devletin bu konuda bir şeyler yapmasını istiyoruz. Sanayilik üretim şu anda başlamadı. Fabrikaların da bizlerden patates almasını bekliyoruz. Böyle olursa fiyatlar biraz daha canlanır.” 



Kışlık patatesten 1 ay önce sökülüp 20 günde tüketiliyor 

Üretici: “Yazlık patateslerin ekimi mart ayında yapılıyor. Biz de 15 Mart 2021’de patatesi ektik ve temmuzda sökmeye başladık. Bu söküm işlemi 20 gün devam eder. ‘Agria’ ve ‘melodi’ cinsi dediğimiz kışlık patateslerin ekimine ağustosta başlayacağız. Ağustosa kadar bu patatesleri söküp ilgili yerlere satacağız. Yazlık patateslerimizi ülkenin dört bir yanına gönderiyoruz. Fakat burada önemli olan, patateslerin en fazla 20 gün içinde tüketilmesi.” 

Yorumlar (0)