Vietnam'dan getirdiği ejderha tavuğunun çorbası 350 dolar!

İnsanlık tarihinde sadece soylu olarak nitelendirilen aileler tarafından yetiştirildiği bilinen Ejderha Tavuğu (Dong Tao) Muğlalı üretici Ergün Karaca tarafından Türkiye’ye getirildi. Ergün, sadece Ejderha tavuklarını değil, farklı cinslerde güvercin türlerini de getirdi.

TARIM 06.12.2019, 14:52 06.12.2019, 15:44
Vietnam'dan getirdiği ejderha tavuğunun çorbası 350 dolar!

3 yıl önce Vietnam’dan getirilen ve Ege bölgesinin dört bir yanına yayılan Ejderha Tavuğu Türkiye’de büyük ilgi görüyor.

Ayakları ejderha ayağını andıran bu tavukların etinden yapılan bir kap çorbası 350 dolara alıcı buluyor ve bu tavuğun etinin porsiyonu 2500 dolardan sunuluyor.

Safkanı Vietnam'ın Dong Nai eyaletinde

En saf ırkının, Vietnam Dong Nai eyaletinde bulunduğu bilinen Ejderha Tavuğu (Dong Tao) ismini ejderhaya benzeyen ayaklarından alıyor.

Tavuğu Vietnam’dan Türkiye’ye getiren Ergün Karaca, tavuğun yumurtalarını 3 yıl önce Vietnam’dan getirdiğini ve bu cinsin esas habitatının Vietnam’daki yağmur ormanları olduğunu söyledi.

Karaca, aynı zamanda bu tavuğun soyunun tükenmekte olduğunu söyledi.

Uzak doğuda yenmesi yasaktı

Uzak doğu ülkelerinde krallar ve yöneticiler bu tavuğun yenmesini, bu tavuğun ayaklarının nadir görüntüsünden ötürü yasaklamıştı.

Muğlalı üretici Karaca, ejderha tavuğunun paçasından yapılan çorbanın dâhil 800 ila bin dolar arasında alıcı bulduğunu söyledi.

Mezatta takımı beş bin dolara satılıyor

Yapılan mezatta büyük ilgi gören ejderha tavuğunun kırmızı ve beyaz olmak üzere iki rengi bulunuyor. Sadece ülke dışında pazarı olduğunu ifade eden Karaca, yurt dışı pazarında İran’a 2 tavuk, bir horoz şeklinde olan takımı beş bin dolara sattığını söyledi.

Mezattaki farklı tür güvercinler de ilgi gördü

Yorumlar (0)