Tarımsal faiz oranları yüzde 0’a kadar düşecek!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal kredi faizlerini yüzde 12’den yüzde 9’a indirildiğini söyledi. Bakan Pakdemirli, bu oranın yüzde 0’a kadar inebileceğini söyledi. Tarımsal kredide faizin yüzde 0’a düşmesiyle çiftçi rahat nefes alacak mı?

TARIM 12.01.2020, 09:59
Tarımsal faiz oranları yüzde 0’a kadar düşecek!

Tarımsal kredi faizleri yüzde 12’den yüzde 9’a düşürüldü. Çiftçi artık daha düşük faiz olan yüzde 9’la kredi çekebilecek. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal kredide faizlerin zamanla yüzde 5’e, yüzde 4,5’e hatta yüzde 0’a düşmemesi için herhangi bir sebep olmadığını açıkladı. Tarımsal kredi faizleri yüzde 0’a düşecek mi?

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Söz sizde" başlığında Mersin'de bir konferans otelinde düzenlenen "Tarım Orman Buluşmaları"nda yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak üreticilerin işlerini iyileştirmek adına mücadele verildiğini ifade etti.

“Tarımsal kredi yüzde 0’a inecek durumda”

Mersin’de bir konferans otelinde düzenlenen “Tarım Orman Buluşmaları”nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal kredide faizin yüzde 0’a kadar düşeceği öngörüsünde bulunduklarını bunun için çalışmaların sürdüğünü, "Yoğun çalışmalarımız neticesinde tarımsal kredi faizleri yüzde 12'den yüzde 9'a düştü. Yüzde 25 ile yüzde 100 oranında faiz sübvansiyonu sağladığımızı da hesap ettiğimizde bazı faiz oranları ortalama yüzde 5'e, 4,5'a, hatta sıfıra kadar inecek durumda." sözleriyle ifade etti.

Bakan Pakdemirli, Mersinli tarım üreticilerine son 17 yılda 1 milyar 760 milyon liralık tarımsal destek verildiğinin altını çizerken, 2016 ila 2018 yılları arasında 582 projeye 17,5 milyon liralık destek sağlandığını söyledi.

Tarımda ıslahın önemini vurguladı

Pakdemirli, kentte sulama konusunda önemli yatırımların vuku bulduğunu belirtti. Mersin’in üretiminde birinci olduğu muz, limon, çilek, erik, yeni dünya gibi ürünlerin ıslah edilmesi ve miktarlarının artırılması hakkında iş birliğinin önemine işaret etti.

“Geleceğe Nefes” kampanyasıyla Mersin’de 268 bin fidan dikildi

Ülke genelinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" kampanyasına da sözlerinde yer veren Bakan Pakdemirli, şu sözleri kaydetti:

"Biz orman teşkilatı olarak çalışkan bir teşkilatız. Zaten her yıl önemli ölçüde fidan dikiyoruz. Önemli olan bunu milletle, vatandaşla dikmekti. Bu konuda gerçekten çok önemli bir başarı elde ettik. Tabii ki bu başarı bizim değil, sizlerin başarısı. Millet bu projeye sahip çıktı. 11 milyon fidan programında 268 bin fidan dikimini Mersin'de yaptık. Bu o kadar güzel bir proje oldu ki bize de ilham verdi. Yeni yılda da bir tweet ile bu işi başlattım. Dedim ki 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkese birer fidan olmak kaydıyla 82 milyon fidan dikeceğiz.' Yine milletle, yine sizlerle beraber."

Yorumlar (0)