Tarım ve Orman Bakanı herkesin yüreğine su serpti!

Bu yıl yağışlarda yaşanan azalma ve akabinde oluşan barajlardaki doluluk oranının azlığı ile ilgili çıkan haberler için Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’den yüreklere su serpen açıklamalar geldi.

TARIM 31.03.2021, 11:53 31.03.2021, 18:16
Tarım ve Orman Bakanı herkesin yüreğine su serpti!

Barajlardaki doluluk oranı ile İstanbul, Ankara ve İzmir için bu yılda su ile ilgili bir problemin yaşanmayacağına işaret eden Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, çıkacak su kanunlarına yönelik de açıklamalarda bulundu.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in bu yıl su problemi yaşamayacağını ifade eden Pakdemirli, “Ankara’da baraj doluluk oranı yüzde 12 seviyesinde. İstanbul barajlarındaki doluluk oranı ise yüzde 72. İzmir’de doluluk oranı yüzde 76 seviyelerinde” açıklamasında bulundu.

‘Su Kanunu’ geliyor

Öte yandan ‘Su Şurası’ndan çıkacak sonuçlarla ‘Su Kanunu’ çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Pakdemirli, “Türkiye geneli içme suyu barajlarında 31 Mart 2020 tarihi itibariyle yüzde 58 doluluk varmış, şimdi ise yüzde 52” diye konuştu.

Pakdemirli, tarımsal sulama alanında da geçmiş on dokuz senede 255 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını belirterek, “Cumhuriyet tarihinde yapılanın barajların iki katı yani 600 baraj inşa ettik” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)