Buğday depolara sığmadı, naylonla toprağa gömüldü!

Sivas'ın Akıncılar ilçesindeki bereketli dönem, buğday rekoltesinin zirve yapmasını sağladı. Beklentinin üzerinde verim elde ettiklerini kaydeden Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Şen, tahılların ambarlara sığmadığını belirtti. Ambarlara alınamayan buğdaylar naylonla kaplandı ve toprağa gömüldü.

TARIM 10.08.2022, 16:58 10.08.2022, 17:44 Hakan Öksüz
Buğday depolara sığmadı, naylonla toprağa gömüldü!

Sivas'ın Akıncılar ilçesi, bereketli toprakları ve çiftçilerin yüzünü güldüren hasat dönemleriyle tanınıyor. İlçede buğday sezonu bereketli geçti, hasat başladı. Rekoltedeki bolluk, çiftçileri sevindirdi. Tahıllar ambarlara sığmadı, bir kısmı mecburen toprağa gömüldü. Naylona sarılarak muhafaza edilen buğdaylar, toprağın altında ilk günkü tazeliğini koruyacak. Dünya çapında buğday krizinin yaşandığı bu dönemde yaşanan bolluk, bölgede yaşayan vatandaşları sevindirdi.

Yaklaşık 15 bin ton buğday elde edildi

Rekoltenin, tahmin edilenden çok daha fazla olduğuna değinen Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Şen, "Buğday krizi yaşamayacağız gibi görünüyor. Burada elde edilen buğday yaklaşık 15 bin ton. Bu durum, çiftçinin yüzünü güldürdü. Fiyatları yüksek tuttuğumuz için çiftçilerimiz, kendi ürünlerini buraya getirmeyi tercih etti. Akıncılar ilçesindeki tarım arazileri 'kıraç' ve 'sulu' olarak ikiye ayrılıyor. Her iki tip arazide de verim yüksek." dedi.

Naylonla uzun süre korunuyor

Naylonlara sarılarak toprağa gömülen tahılların uzun süre boyunca ilk günkü tazeliğinde korunacağını kaydeden Hasan Şen, "Çiftçilerimiz, buraya serilen naylonun üzerine kendi buğdaylarını döküyor. Bu buğdayların üzerine bir naylon daha konuluyor. Toprakla kapatılan buğdaylar, naylonla muhafaza ediliyor. Böylece böcekler ulaşamıyor. Satıcıya gitmeden önce buğdaylar uzun süre bu şekilde korunmuş oluyor." ifadelerini kullandı.

"Bu yıl iklim şartları çok iyiydi"

Bu sezonun bir hayli bereketli olduğunu belirten Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Şen, "Hem çiftçi hem devlet hem de vatandaşlar bu durumdan memnun. Buğday krizi yaşamayacağımızı düşünüyorum. Kısa aralıklarla bölge yağış alıyor. Bu durum, rekoltenin yüksek olmasını sağladı. İklim şartları, bu yıl beklenmeyen bir verimin elde edilmesine imkân tanıdı." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)