Dört büyüklerin toplam zararı dudak uçuklattı

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor tarafından yapılan Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildirimlerine göre, geçen sezon dört büyüklerin toplam zararı 1,7 milyar lirayı buldu. 

SPOR 10.08.2022, 17:37
Dört büyüklerin toplam zararı dudak uçuklattı

KAP bildirimleri dikkate alındığında geçen sezon en çok zarar eden kulüp, 716,8 milyon lirayla Beşiktaş oldu. Beşiktaş’ın ardından geçen sezonu en çok zararla kapatan kulüp ise Galatasaray olarak dikkat çekti. Sarı-kırmızılıların geçen sezonki zararı 335,2 milyon lira olarak tespit edildi. Trabzonspor’un zararı 335,2 milyon lira olurken, Fenerbahçe ise geçen sezonu 296,4 milyon liralık zararla kapattı. 

Tahakkuk ettirilen faiz miktarları belli oldu

Öte yandan dört büyüklerin kendi iştiraklerine tahakkuk ettirdiği faiz miktarları da belli oldu. Elde edilen verilere göre Fenerbahçe, kulüp derneğine 540,1 milyon lira, Galatasaray ise kulüp derneğine 381,4 milyon lira tahakkuk ettirdi. Beşiktaş’ta bu rakam 309,1 milyon lira olurken, Trabzonspor ise Futbol A.Ş.’ye 203,1 milyon lira tahakkuk işlemi gerçekleştirdi. 

En çok borcu olan kulüp Fenerbahçe

Dört büyükler arasında dernek borcu hariç borsaya açık şirketler kapsamında en borçlu kulüp ise 4,91 milyar lirayla Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe’yi 4,78 milyar lirayla Beşiktaş ve 4,18 milyar lirayla Galatasaray takip etti. Son şampiyon Trabzonspor’un borcu ise 2,4 milyar lira olarak belirlendi. 



Yorumlar (0)