Yönetim, Galatasaray Lisesi'nin 'Fenerbahçeli' müdürünü istifaya çağırdı

Sarı-kırmızılı kulüp, Galatasaray Lisesi Müdürü Vahdettin Engin'i 1959 yılı öncesi şampiyonluk hususunda Fenerbahçe'den yana tavır takınması sebebi ile istifaya davet etti.

SPOR 05.04.2021, 20:31 06.04.2021, 13:08
Yönetim, Galatasaray Lisesi'nin 'Fenerbahçeli' müdürünü istifaya çağırdı

Galatasaray Spor Kulübü, 1959 senesi öncesi şampiyonluklara ilişkin açıklamada bulunan Galatasaray Lisesi Müdürü Vahdettin Engin için resmi internet adresinden bir açıklama yayımladı ve Engin'i istifaya çağırdı.

Sarı-kırmızılı kulüp tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ne yazık ki, zaman bizi yine haklı çıkardı"

Galatasaray Lisesi Müdürü Vahdettin Engin'in, dün akşam bir televizyon yayınında, 1959 yılı öncesi şampiyonluklara ilişkin ifadeleri üzerine açıklama gerçekleştirme gereği doğmuştur.

Yönetimimiz, Vahdettin Engin'in Galatasaray Lisesi Müdürü olarak atanmasına karşı 7 Eylül 2019 tarihinde, 'Galatasaray Lisemize rakip takımı tutan bir şahsın müdür olarak atanması camiamızı derinden etkilemiştir. Başka renklere gönül vermiş bir şahsın, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun sembolik dahi olsa doğal mensubu olması kabul edilemez bir durumdur. Geleneklerimize aykırı olan söz konusu atamanın camiamızın beklentilerine uygun bir biçimde düzeltilmesini bekliyoruz.' ifadelerini içeren bir bildiri yayımlamıştı.

"İstifaya çağırıyoruz"

Dün akşam gerçekleştirdiği açıklamaları ile atanmasına karşı çıktığımız bu kişiye itirazımızda ne denli haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır.

Rakip takımın sözde şampiyonluk isteğinin kabul görmesi yönünde görüş bildiren Galatasaray Lisesi Müdürü Vahdettin Engin'i ivedilikle istifaya çağırıyoruz.

1959 senesinden (62 yıl) evvel Ulusal Lig statüsünde; kaidesi, kuralı, düşmesi ve çıkması olmayan, düzenlilik ve süreklilik arz etmeyen turnuvalardaki birinciliklerin Türkiye Lig şampiyonluğu gibi değerlendirilmesi hem tarihi gerçeklere hem de hukuka kesinlikle aykırıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar (0)