Ünal Aysal başkanlık için kararını verdi

Galatasaray Spor Kulübü'nün eski başkanlarından olan Ünal Aysal, sarı-kırmızılıların seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında aday olmayacağını duyurdu.

SPOR 31.03.2022, 19:20
Ünal Aysal başkanlık için kararını verdi

Aysal, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, "Genel kurulun ortak aklını ve iradesi senede bir yerine, devamlı olarak aksettirecek bir gözetim organı ve ara onay sağlanması gerektiği kanaatindeyim. Bu gibi yapısal reformlar yapılmadan, farklı neticeler elde edilebileceğine hiç inanmadığım için şu anki durumda başkan adayı olmaktansa, arka planda durarak kulübüme deneyim ve bilgilerimle destek sunmaya çalışmamın bugünün gerçeklerine çok daha uygun olacağı kanaatindeyim." ifadelerini sarf etti.

"Makine dairesinde görev yapmayı tercih ediyorum"

Sarı-kırmızılıların erken seçim kararının ardından başkan adayı olması yönünde yoğun istekler olduğunu kaydeden Aysal, şöyle devam etti:

"Gerek kulüp mensubu dostlarım gerekse geçmişteki başarılı günlerimize özlem duyan taraftarlardan gelen yeniden başkanlık görevine talip olmam hususundaki yoğun tavsiye, teveccüh ve taleplere sonsuz teşekkür ediyorum. Bu şerefli görevi daha evvel tecrübe etmiş bir kulüp mensubu olarak 117'inci yaşına giren kulübümüze bugünün koşulları doğrultusunda nasıl daha yararlı olabilirim diye yeniden ve detaylı olarak düşünme olanağı buldum. Bugün Türk sporunun ve Galatasaray'ın geldiği noktada bu hizmeti bir yönetici olarak kaptan köşkünden vermektense, dostlarımla birlikte aktif birer mensup olarak makine dairesinde görev yapmanın, başarının devamlı hale gelebilmesi için gerekli olan yapısal reformların temel kurgularının oluşturmanın daha doğru ve yararlı olacağı düşüncesine vardık. Öneri ve bulgularımızı yeni başkan ve yönetimiyle paylaşıp, ardından genel kurul ve divanımızın onaylarına sunmanın çok daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu vesileyle bana gösterilen destek ve teveccüh için teşekkür ediyor, seçilecek olan yeni başkan ve yönetime başarılar temenni ediyorum."

Yorumlar (0)