Rusya'ya bağlanmak için harekete geçtiler!

Sözde Güney Osetya Cumhuriyeti Başkanı Anatoliy Bibilov, "Gürcistan'dan tamamen kopmak ve Rusya'ya bağlanmak istiyoruz." dedi.

DÜNYA 31.03.2022, 19:16 01.04.2022, 14:26 Hakan Öksüz
Rusya'ya bağlanmak için harekete geçtiler!

Ukrayna savaşıyla bölgedeki tek hâkim güç olduğunu kanıtlamaya çalışan Rusya, etki alanını genişletiyor. Tek taraflı olarak Gürcistan'dan koptuğunu bildiren sözde Güney Osetya Cumhuriyeti, Rusya'ya bağlanmak istediğini duyurdu. Gürcistan'dan ayrıldığını ilan eden ülkenin başkanı olan Anatoliy Bibilov, Rusya'ya bağlanmak için gereken yasal zemini inşa edeceklerini belirtti.

Anatoliy Bibilov: "Yasal zemini oluşturacağız"

Öncelikle gerekli yasal zemini oluşturmak istediklerini kaydeden Anatoliy Bibilov, "Daha sonra referanduma gideceğiz. Rusya ile birleşmeyi kesinlikle istiyoruz. Stratejik hedeflerimiz, bu birleşmeyi zorunlu kılıyor. Bütün bunları gerçekleştirmek için gerekli olan yasal zemini oluşturmak için yakın zamanda hamleler yapacağız." diye konuştu.

Bölgedeki savaşın geçmişi!

Bölgedeki ayrılıkçı hareketler, 1992-1993 yılında yaşanan savaşla ayyuka çıkmıştı. 13 ay süren savaş, Gürcistan ordusu ve Abhazyalı ayrılıkçılar arasında yapılmıştı. 2008 yılında ise Rusya ve Gürcistan arasında patlak veren Güney Osetya Savaşı, ayrılıkçı çatışmaları tırmandırmıştı. Savaşla birlikte Rusya'dan teminat alan Güney Osetya ile Abhazya bölgeleri, Gürcistan'dan koparak bağımsızlığını ilan etmişti.

Yorumlar (0)