TFF'ye eleştiri yağmuru...

Fatih Terim'e yapılan Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından, ligleri Avrupa'ya göre geç erteleyen Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) eleştiri okları çevrildi.

SPOR 24.03.2020, 11:10 24.03.2020, 11:39
TFF'ye eleştiri yağmuru...

Galatasaray-Beşiktaş arasında oynanan seyircisiz derbiden sonra Fatih Terim, TFF'ye sert çıkmıştı.

Deneyimli teknik adam, "Seyircili oynanan bir spor dalını seyircisiz ve risk altında oynatıyorsunuz. Sağlığımız söz konusu, hayatımız söz konusu" şeklinde konuşmuştu.

"Benim çocuklarımın canı niye önemli değil? Çocuklarım derken, futbolcularımdan bahsediyorum. Kendi adıma değil Türk futbolu adına söylüyorum." ifadelerini kullanan Terim'e Muslera ve Falcao'da destek çıkmıştı.

Bunların ardından Galatasaray 2.Başkanı Abdurrahim Albayrak ve Teknik Direktör Fatih Terim'e yapılan testlerin pozitif çıkmasının ardından TFF'ye büyük tepki oluştu.

"Hepiniz Allahınızdan bulun"

Dün akşam sosyal medya aracaılığıyla açıklama yapan Fatih Terim'in kızı, Merve Terim Çetin, "Sizin Allah belanızı versin! Hepiniz Allahınızdan bulun!" diyerek TFF'ye isyan etti.

Fatih Terim'in diğer kızı Buse Terim Bahçekapılı'da yaptığı açıklamada, "Çok şey söylemek istiyorum ama kelimeleri seçemiyorum.. Nefesim daralıyor ve hayatımın en kötü saniyelerini yaşıyorum. Yaşadığım korku tarifsiz, yanında olamamanın verdiği acı daha tarifsiz." ifadeleriyle yaşadığı üzüntüyü paylaştı.

"Basiretsiz federasyon yöneticileri"

Galatasaray Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu'da Albayrak ve Terim'e geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, "Sevgili Abdürrahim’e, Fatih Hocaya, ve ailelerine çok geçmiş olsun. Göz göre göre ve tüm uyarıları yok sayarak maçları ertelemeyen basiretsiz Federasyon Yöneticileri bu skandalın sorumlularıdırlar ve acilen gerekeni yapmalıdırlar." ifadelerini kullandı.

Galatasaray A Takım İdari Direktörü Şükrü Hanedar'da yaptığı paylaşımda hepiniz hesap vereceksiniz dedi.

CHP harekete geçti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın yaptığı açıklamada, “Basın açıklaması yaptım, Gençlik ve Spor Bakanına Soru önergesi verdim, tehlikeye dikkat çektim, maçlar ertelensin dedim. TFF Bşk. Nihat Özdemir, ‘Maçlar ertelenmeyecek seyircisiz oynanacak’ dedi. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)