TFF, yabancı VAR hakemi arayışında: Yeni rota belirlendi

VAR hakemi kadrosunu 12'den 16'ya çıkarmak isteyen TFF, Avrupa'da yaptığı görüşmelerde olumlu yanıt alamadı. Bunun üzerine rotanın Güney Amerika ile Arap liglerine çevrildiği kaydedildi. VAR hakemlerinin maç başına aldıkları ücret de merak edildi. İşte detaylar...

SPOR 01.12.2022, 15:48 02.12.2022, 12:32 Hakan Öksüz
TFF, yabancı VAR hakemi arayışında: Yeni rota belirlendi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 12 olan hakem sayısını 16'ya çıkarmak istiyor. Merkez Hakem Kurulu'nda görev yapacak yabancı hakem arayışına çıkan TFF, şimdiye kadar bu çabalardan sonuç alamadı. Türk futbolunda hakemlerle ilgili tartışmalar artarken çözüm arayışlarının sonuçsuz kalması, krizi derinleştiriyor.

Avrupa'dan olumlu yanıt alınamadı

VAR hakemi transfer etmek isteyen TFF, bununla ilgili 24 farklı ülkeden temsilcilerle görüştü. Yurt dışındaki görüşmelerden olumsuz yanıtlarla dönen TFF, Avrupa'nın büyük futbol liglerinin yanı sıra orta düzeyli liglerden de ret yanıtı aldı. Avrupa'dan gelen olumsuz yanıtların üzerine rota Güney Amerika'ya çevrildi. Arap coğrafyasındaki liglerde görev yapan hakemlerin de listeye dahil edildiği kaydedildi.

VAR hakemleri ne kadar kazanıyor?

Edinilen bilgilere göre Süper Lig listesinde bulunan ancak yeteri kadar maç alamayan bazı hakemler, VAR kadrosuna dahil olmak istiyor. VAR hakemlerinin maç başına 10 bin lira alması, bu talep yoğunluğunun başlıca gerekçelerinden biri olarak gösteriliyor. Öte yandan VAR hakemlerinin TFF'den aldığı aylık maaşın da 10 bin lira olduğu belirtiliyor. Asistan Video Yardımcı Hakem (AVAR) ise bir maçtan 6 bin 500 lira alıyor.

Yorumlar (0)