Teknik direktör Okan Buruk'tan Icardi ve Juan Mata yorumu!

Dünya çapında tanınmış birçok oyuncuyu kadrosuna katarak transfer döneminin yıldızı olan Galatasaray, yeni sezonda şampiyonluk istiyor. Kurdukları bol alternatifli kadro ve yakaladıkları sinerji nedeniyle mutlu olduğunu söyleyen teknik direktör Okan Buruk, transferlerle ilgili konuştu. 48 yaşındaki teknik adam, kadroya dâhil edilen son isimler olan Icardi ve Juan Mata'nın durumu hakkında da bilgi verdi.

SPOR 09.09.2022, 19:24 Hakan Öksüz
Teknik direktör Okan Buruk'tan Icardi ve Juan Mata yorumu!

Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Galatasaray, birçok önemli transferle kadrosunu güçlendirdi. Dries Mertens ile Sergio Oliveira'nın ardından son olarak Juan Mata ve Mauro Icardi'yi renklerine bağlayan sarı kırmızılılar, sezonun ilk 5 maçında 10 puan topladı. Yapılan transferlerle ilgili GSTV'ye demeç veren teknik direktör Okan Buruk, kadro derinliğinin oluşturulması açısından son derece mutlu olduğunu kaydetti.

"Geçen sezonun etkisinden kurtulmak için bu yenilenme önemliydi"

Transferlerin yapılmasında yönetimin ciddi bir efor harcadığına değinen Okan Buruk, "Galatasaray'ın hedefi her sezon şampiyonluktur. Önceki sezondan bu yana kadro olarak ciddi bir dönüşüm geçirdik. Hem yeni yönetim hem de yeni bir hoca geldi. Her şey çok hızlı gelişti. Yeni sezonun kadrosunun oluşturulması için kısıtlı bir zamanımız vardı. Galatasaray, geçen sezon ligi 13'üncü sırada tamamladı. Bunun etkilerinden kurtulmak için kadro yenilenmesi gerekiyordu. Sonuç olarak geçen sezonu unutturacak ve taraftarları yeniden heyecanlandıracak bir kadro kurduk." ifadelerini kullandı.

"Takım yavaş yavaş gelişiyor"

Kulüp içinde son günlerdeki temponun inanılmaz olduğunu kaydeden teknik direktör Okan Buruk, "Son dört günü tesislerde geçirdim. Yeni oyuncuları takıma adapte etmek ve oyun planı üzerinde çalışmak önemliydi. Yakaladığımız sinerji nedeniyle mutluyum. Sezonun ilk 5 maçına bakıldığında takımın yavaş yavaş geliştiğini görüyorum. Kadro derinliği ve oyuncuların kalitesinden memnunum. Yeni transferlerimiz de adapte olmaya başlayacak. Her bölgede görev yapan güçlü oyuncular var. Yapılanmadan memnunum, sonuçlarını sezonun bitimi ile alacağımızı düşünüyorum." dedi.

Icardi ve Mata hakkında konuştu

Yeni transferlere ilişkin konuşan Okan Buruk, "Transfer ettiğimiz oyuncuların kalitesi tartışılmaz. Son olarak Icardi ve Mata'yı kdromuza dâhil ettik. Onlarla ilgili ilk analizlerimiz olumlu. Oyuncuların eski takım arkadaşları ve hocalarıyla bağlantı kurarak bilgi alıyoruz. Hem karakter olarak hem de yetenek olarak yeni transferlerden memnunum. Juan Mata bu sezon sadece bireysel idman yaptı, takım antrenmanında yer almadı. Dolayısıyla biraz zamana ihtiyacı var. Icardi ise sezon başında takım antrenmanında yer aldı., ardından bireysel antrenman yaptı. Bugün onlara takımdan ayrı çalıştırma yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

"Şampiyonluk isteyen, en az 3 forvete sahip olacak"

Ligde şampiyon olmak isteyen her takımın en az üç forvete sahip olması gerektiğini kaydeden Okan Buruk, "Dünya çapında yıldızların yanı sıra forvette Yusuf Demir gibi dinamik ve genç oyuncuları da renklerimize bağladık. Milot Rashica, ön tarafta dört farklı mevkide oynayabiliyor. Werder Bremen'deki performansıyla bunu gösterdi. Rotasyon açısında ciddi bir avantajımız var." dedi.

Yorumlar (0)