Galatasaray beş transferin maliyetini açıkladı

Galatasaray Spor Kulübü, Icardi, Mata, Jensen, Yusuf Demir ve Rashica transferlerinin detaylarını paylaştı.

SPOR 09.09.2022, 01:32 09.09.2022, 10:30
Galatasaray beş transferin maliyetini açıkladı

Sarı-kırmızılı kulüp tarafından gerçekleştirilen açıklamada, beş yeni transfere ilişkin detaylar paylaşıldı.

Icardi

Galatasaray, Fransa'nın PSG takımından kiraladığı Arjantinli golcü Mauro Icardi'nin maliyetini açıkladı:

"Icardi'nin bedelsiz geçici transferi hususunda kulübü PSG ile anlaşma sağlanmıştır. 2022-23 sezonunda oyuncuya toplam 6,75 milyon avro ödenecektir. Söz konusu meblağın 6 milyon avroluk bölümü PSG tarafından, 750 bin avroluk kısmı ise firmamız tarafından ödenecektir."

Mata

Sarı-kırmızılılar, serbest futbolcu statüsündeki İspanyalı orta saha Juan Mata'yı 1+1 seneliğine renklerine bağladığını duyurdu:

"Mata ile ikinci senesi opsiyonlu olmak kaydıyla iki sezonluk anlaşma sağlanmıştır. Oyuncumuza 2022-23 sezonu için net 1,9 milyon avro ödenecektir."

Jensen

 Galatasaray, 21 yaşındaki Danimarkalı defans oyuncusu Mathias Ross Jensen'in dört seneliğine kadroya dahil olduğunu açıkladı:

"Jensen ve takımı Aalborg ile futbolcunun transferi hususunda anlaşma sağlanmıştır. Oyuncunun eski takımına dört eşit taksitte iki sezona yayılmış şekilde 1,75 milyon avro tutarında transfer ücreti ödenecektir. Futbolcuya her sezon için net 400 bin avro ödeme yapılacaktır." 

Yusuf Demir

Sarı-kırmızılı kulüp, Avusturya ekiplerinden Rapid Wien'in formasını terleten Yusuf Demir'i kadroya kattığını duyurdu. Avusturya kulübüne 6 milyon avro bonservis ödeneceği kaydedildi. 6 milyon avronun dört sezon boyunda beş taksitle ödeneceği belirtildi. Oyuncuya ise her bir sezon için sırayla 650 bin avro, 750 bin avro, 850 bin avro ve 950 bin avro ödeneceği açıklandı. 

Rashica

Galatasaray, İngiltere Championship takımlarından Norwich City'nin formasını giyen Kosovalı hücum oyuncusu Milot Rashica'nın bir seneliğine kiralandığını bildirdi:

"Rashica ve takımı Norwich City ile futbolcunun bedelsiz geçici transferi hususunda anlaşma sağlanmıştır. Oyuncuya net 1,5 milyon avro ödeme yapılacaktır."

Yorumlar (0)