Süper Clasico'da dev randevu

Brezilya ile Arjantin, Kupa Amerika'nın (Copa America) yarı finalinde karşı karşıya gelecek. Peki maç saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? İşte iki takım arasında oynanan maçlar ve istatistikler....

SPOR 02.07.2019, 18:01
Süper Clasico'da dev randevu

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından bu yıl 46. kez gerçekleştirilen turnuvanın yarı finalinde, organizasyona ev sahipliği yapan Brezilya, Arjantin ile Belo Horizonte kentindeki Mineirao Stadı'nda çarşamba günü sabaha karşı TSİ 03.30'da karşı karşıya gelecek. Karşılaşma TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.

TRT Spor'dan naklen yayınlanacak yeşil sahaların en çekişmeli rekabetleri arasında yer alan Arjantin ile Brezilya arasındaki mücadelede, Ekvadorlu hakem Roddy Zambrano düdük çalacak.

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ

"Amerika'nın Süper Clasico" mücadelesi olarak lanse edilen rekabette, bugüne kadar birçok yıldız oyuncu karşılaştı.

Arjantin'de Diego Maradona, Alfredo Di Stefano, Gabriel Batistuta, Mario Kempes, Juan Sebastian Veron ve Lionel Messi, Brezilya'da ise Pele, Zico, Romario, Roberto Carlos, Ronaldo, Ronaldinho ve Neymar gibi büyük yıldızlar, bu çekişmeli mücadelelerde birbirine rakip olarak futbolseverlere heyecanlı anlar yaşattı.

İki ekip arasındaki 100 yılı aşan ve toplam 110 kez karşılaştıran rekabette, Brezilya'nın genel istatistiklerde üstünlüğü bulunuyor.

"Sambacılar" 45 maçta rakibine üstünlük kurarken, Arjantin'in ise 39 galibiyeti bulunuyor. İki taraf arasında 26 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Arjantin 166, Brezilya ise 165 gol attı.

İki takım arasındaki Kupa Amerika istatistiklerinde ise Arjantin'in açık ara üstünlüğü bulunuyor. "Tangocular"ın 14 maçtan galip ayrıldığı rekabette, Brezilya ise 8 maçta rakibine üstünlük kurabildi.

14 kez zirveye uzanarak turnuva tarihinin en başarılı takımları arasında bulunan Arjantin, 8 şampiyonluğu bulunan Brezilya'nın yine açık ara önünde yer alıyor.

GÖZLER MESSİ'Yİ ARAYACAK

Arjantin'in yıldız futbolcusu Barcelona'da top koşturan Lionel Messi, takımının yarı finale kaldığı organizasyonda henüz beklentileri karşılayamadı. 32 yaşındaki futbolcu, turnuvadaki tek golünü, takımının Paraguay ile 1-1 berabere kaldığı maçta penaltıdan ağları sarsarak atabildi.

Arjantin'in turnuvadaki en golcü oyuncusu ise 2 gol atarak dikkatleri üzerine çeken İtalya temsilcisi Inter'in 21 yaşındaki santrforu Lautaro Martinez oldu.

Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain'de (PSG) oynayan yıldız oyuncu Neymar'ın sakatlığı sebebiyle yer almadığı turnuvada Brezilya'nın gol yükünü ise 2'şer golle Barcelonalı Philippe Coutinho ile Gremiolu Everton Soares çekiyor.

ARJANTİN SON MAÇTA GRUPTAN ÇIKTI

Turnuvaya kötü bir başlangıç yapan Arjantin, B Grubu'nda ilk maçında Kolombiya'ya 2-0 yenilirken, ikinci karşılaşmasında ise Paraguay'ile 1-1 berabere kalarak taraftarını endişelendirdi.

Grubun son maçında Katar'ı 2-0 yenen Arjantin, topladığı 4 puanla ikinci olarak üst tur vizesi alabildi. Çeyrek finalde daha iyi bir performans gösteren Arjantin, Venezuela'yı 2-0 mağlup ederek Brezilya'nın rakibi oldu.

A Grubu'nda mücadele eden Brezilya ise A Grubu'nda Bolivya'yı 3-0, Peru'yu 5-0 mağlup ederken, Venezuela ile 0-0 berabere kalarak 7 puanla lider olarak çeyrek finale yükseldi.

Bu turda zorlanan Brezilya, 90 dakikası golsüz eşitlikle tamamlanan maçta Paraguay'ı penaltı atışları sonunda 4-3 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Yorumlar (0)