Şampiyonlar Ligi'nde "sahte bilet" iddiaları!

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile Liverpool'un karşılaştığı final maçı öncesinde stadyumun dışında yaşanan olaylar tepki uyandırmıştı. İddialara göre binlerce Liverpool taraftarı, sahte biletlerle stadyuma girmeye çalıştı. Fransa'daki savcılık, iddianın gerçekliği hakkında soruşturma başlatıldı.

SPOR 31.05.2022, 09:19 31.05.2022, 15:47 Hakan Öksüz
Şampiyonlar Ligi'nde "sahte bilet" iddiaları!

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonun finali, Fransa'nın Paris kentindeki Stade de France Stadyumu'nda oynandı. Maçın, 28 Mayıs Cumartesi günü Türkiye saati ile 22.00'de başlaması gerekiyordu. 

Maçın başlama saati ertelenmişti

İlk etapta trafik nedeniyle taraftarların stadyuma gelemediği ve bundan dolayı maçın başlama saatinin 15 dakika ertelendiği açıklandı. Daha sonra bir erteleme daha geldi ve maçın 22.36'da başlayacağı öğrenildi. 

Stadyum dışında gerilim yükseldi

Herkes gecikmenin nedenini trafik zannediyordu ancak stadyumun dışında bambaşka olaylar yaşanıyordu. Güvenlik güçlerinin, stadyuma girmeye çalışan bir grup Livepool taraftarının üstüne biber gazı sıktığı öğrenildi. Stadyumun dışında yaşanan arbede, spor kamuoyunda yankı uyandırdı.

İddialara göre final maçı öncesinde yaşanan gerginliğin sebebi, bazı taraftarların sahte biletlerle stadyuma girmek istemesiydi. Stadyumun güvenliğinden sorumlu polislerin de bunu engellemek istediği, arbedenin de bu nedenle çıktığı kaydedildi.

Stadyuma sahte biletlerle girmeye mi çalıştılar?

Sahte bilet olayına ilişkin Fransa'daki savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Paris Emniyet Müdürü Didier Lallement, sahte biletlerle stadyuma girmeye çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Bobigny Savcılığı, "organize dolandırıcılık" soruşturması başlattı.

Liverpool cephesi, sahte bilet iddialarını reddediyor. Bunun oldukça ciddi bir suçlama olduğunu savunan Bobigny Savcılığı ise iddiaların açıklığa kavuşturulmasının daha sağlıklı olacağına inanıyor.

Dev finali, İspanyol devi Real Madrid kazandı. Real Madrid, 59'undan dakikada Vinicius Junior'un attığı golle Liverpool'u 1-0 yendi. İspanyol devi, Şampiyonlar Ligi'ni 14'üncü kez kazanmış oldu.

Yorumlar (0)