Şampiyonlar Ligi bir kez daha Real Madrid'in!

Şampiyonlar Ligi finalinde İspanyol devi Real Madrid ile İngiliz devi Liverpool karşılaştı. Vinicius Junor'ın attığı golle 1-0 kazanan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nin 14'üncü kez müzesine götürdü.

SPOR 29.05.2022, 00:51 29.05.2022, 01:52 Hakan Öksüz
Şampiyonlar Ligi bir kez daha Real Madrid'in!

Şampiyonlar Ligi'nde 2021-2022 sezonunun finalinde İspanyol ve İngiliz devleri karşılaştı. Jürgen Klopp önderliğinde 2019 yılında kupayı müzesine götüren Liverpool, 2018 yılının finalinde 3-1 yenildiği Real Madrid'in karşısına çıktı. 

Thibaut Courtois kalesinde devleşti

Karşılaşma, Liverpool'un baskısıyla başladı. Rakip kaleye hızlı ataklarla yüklenen Liverpool, aradığı golü bir türlü bulamadı. Real Madrid'in file bekçisi Thibaut Courtois, Liverpool'un golcülerine geçit vermedi.

Benzema'nın golü, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi

İlk yarının son dakikalarında hızlı bir atakla Liverpool kalesine giden Real Madrid, büyük tehlike yarattı.

Liverpool kalecisi Alisson Becker ile defans oyuncusu Konate'nin hatasını değerlendiren Benzema, topu filelere gönderdi. Ancak Real'in sevinci kısa sürdü. Gol, yapılan VAR incelemesi sonucu ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Vinicius Junior, Liverpool'u üzdü

İkinci yarıya iki takım da düşük tempoyla başladı. 59'da Liverpool defansının arkasına sarkan Vinicius Junior, Alisson'u avladı ve Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi.

Bu dakikalardan sonra rakip kaleye yüklenen Liverpool, aradığı golü bir türlü bulamadı.

Real Madrid, 14'üncü kez şampiyon!

Karşılaşma Real Madrid'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Böylece İspanyol devi Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nin 14'üncü kez müzesine götürdü. İngiliz devi Liverpool ise bu kupayı daha önce 6 kez kazanmıştı.

Yorumlar (0)