2,2 ton ağırlığında: 15 kişi 9 bin saatte yaptı

LEGO Technic yapım parçalarıyla gerçek boyutuna tamamen uygun bir şekilde inşa edilen Lamborghini Sian FKP 37 modeli megakent İstanbul’da sergilenmeye başlandı.

EKONOMİ 29.05.2022, 01:13
2,2 ton ağırlığında: 15 kişi 9 bin saatte yaptı

Lamborghini ve LEGO Group iş birliğiyle inşa edilen gerçek boyutlu Lamborghini Sian FKP 37 model otomobilin Türkiye lansmanı gerçekleştirildi.

12 Haziran tarihine dek megakentte sergilenecek olan otomobile ziyaretçiler yoğun bir şekilde ilgi gösterdi.

Söz konusu modelin, Lamborghini Sian'ın fütüristik siluetini ve özelliklerini en ufak ayrıntısına kadar yansıtabilmek için birbirinden farklı 154'ü aşkın, toplamda 400 bini aşkın LEGO Technic yapım parçası tek tek kullanıldı.

Daha önce dört ülkede sergilendi

LEGO İsrail, Yunanistan ve Türkiye Pazarlama Direktörü Tuna Canatar, bahse konu aracın lansmanında gerçekleştirdiği konuşmada, otomobilin Dubai, Danimarka, Polonya ve Çekya olmak kaydıyla bugüne değin dört ayrı ülkede sergilendiğini ifade etti.

Ülkemizin otomobilin sergilendiği beşinci ülke olduğunu anımsatan Canatar, "Aracımızı Türkiye'ye getirmiş olmaktan ötürü çok sevinçliyiz. Şirket olarak otomobil kategorisinde birbirinden farklı ürünlerimiz mevcut. Lamborghini modelimiz de bunlardan yalnızca biri olduğu için Türkiye'deki sevenlerimizle buluşturmayı hedefledik." diye konuştu. 

"Türkiye pazarını önemsiyoruz"

Aracın ülkemizde görücüye çıkmasının, şirketin Türkiye pazarına verdiği değerin bir göstergesi olduğunu kaydeden Canatar, "Türkiye'yi çok önemsiyoruz. Öncelikli pazarlarımızdan biri olduğunu söyleyebilirim. Yani bu otomobili her ülkenin misafir etmesi hiç de kolay değil." şeklinde konuştu. 

"2,2 ton ağırlığında"

Otomobile dair teknik detayları da paylaşan Canatar, şöyle konuştu:

"Çok büyük bir ekip tarafından geliştirildi. 400 bin LEGO parçasıyla yapıldı ve toplam 2,2 ton ağırlığa sahip. Aracın yapılması ve geliştirilmesi için 15 kişiden oluşan mühendis ekibimiz yaklaşık olarak 9 bin saatlik bir emek harcadılar. Baktığımızda motoru, ışıkları, aydınlatması vesaire ürünle tıpatıp ölçüde tamamen benzersiz bir model uyarlaması olduğunu söyleyebiliriz. Biz bir inovasyon şirketiyiz. Bütün ürünlerimizi en az bir sene içinde geliştiriyoruz."

"Satılık değil"

Sergilenen otomobilin satılık olmadığını kaydeden Canatar, şirket tarafından otomobile bir fiyat biçilmediğini ve büyük olasılıkla uzun seneler boyunca Danimarka'da bulunan merkez ofiste korunacağını da sözlerine ilave etti.

Yorumlar (0)