Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu 2500 sporcu ile başladı

Türkiye’nin en ilgi çeken turizm bölgelerinden biri olan Nevşehir’de bu yıl yedinci kez yapılan Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu’na, 64 farklı ülkeden 2500 sporcu ile start verildi.

SPOR 16.10.2021, 13:02 17.10.2021, 09:20
Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu 2500 sporcu ile başladı

Sporcular ve yarış severlerin heyecanla beklediği yarışların startı, sabahın erken saatlerine Ürgüp ilçe merkezinde verildi. Yarışan sporcular, 3 farklı kategoride 38,63 ve 119 kilometrelik parkurlarda derece alabilmek için ter döküyor.

38 ve 63 kilometrelik parkurlarda yarışanlar Ortahisar, Ürgüp, Uçhisar, İbrahimpaşa ve Göreme’nin çevresinde bulunan masalsı güzellikteki vadilerde iki farklı parkuru aşarak yeniden başladıkları nokta olan Ürgüp’e dönüş yapacak.

119 kilometrelik uzun parkurda yarışanlar kısa parkurlardaki güzergahlara ek olarak Taşkınpaşa, Zelve, Karlık köyü ve Mustafapaşa beldelerini takip ederek, başlama noktasına ulaştığında yarışı tamamlamış olacak. Kapadokya Ultra Trail Koşusu, yarın organize edilecek ödül töreniyle sona ermiş olacak.

“Avrupa standartlarının üstünde bir yarış””

Organizatör Aydın Ayhan Güney, koronavirüs salgınına rağmen dünya genelinden önemli bir katılım aldıklarını ifade ederek, “Kapadokya dünyada eşsiz tarihi değerleri olan ve adeta patika koşuları için yaratılmış bir bölge. Dünyanın herhangi yerinde böyle doğal bir parkur bulamazsınız. Ayrıca Kapadokya’nın güçlü alt yapısı, turizmdeki kapasitesi bu yarışlar için son derece yeterli. Dolayısıyla bu nedenlerden dolayı yarış çok daha fazla konuşuluyor ve takip ediliyor. Organizasyonunu yaptığımız bu yarış aslında Avrupa standartlarının bile çok çok üstünde. Önümüzdeki yıl tahminimce yoğun ilgi nedeniyle kayıtları daha erken bir zamanda kapatmış olacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)