650 kilo hurma çaldı, yakalandı

Denizli’de, çaldığı 650 kilo Trabzon hurmasını, kilosu 3 liradan satmak yerine işleyip kurutarak 80-100 liraya satarak pazarlamayı planlayan hırsızın, kolay para kazanma arzusu kursağında kaldı. Çaldığı hurmaları işleyip kuruması amacıyla evin terasına asan hırsız, 53 saatlik kamera incelemesinin ardından JASAT tarafından yakalandı.  

YAŞAM 16.10.2021, 13:11 17.10.2021, 16:22
650 kilo hurma çaldı, yakalandı

Olay, Honaz ilçesinin Ovacık Mahallesinde yaşandığı. İddiaya göre; Trabzon hurması yetiştiriciliğinin çok yoğun olduğu mahallede hırsızlık olaylarının artması sebebiyle tarlasını kontrol etmek için giden Mahalle Muhtarı Rafet Özcan, hasat etmeye hazırlandığı meyvelerinin birkaç gün sonra çalındığını fark edince şoke oldu. 

53 saatlik görüntüler incelenerek hırsız bulundu

Özcan’ın ihbarıyla İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi ve Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, müşterek bir çalışma gerçekleştirdi. 

Üreticinin başına bela olan hırsızı yakalamak amacıyla yoğun bir çalışma yapan JASAT, kırsal mahalleler ve güzergahlardaki güvenlik kameralarına ait 53 saatlik görüntü kaydını inceleyerek şüpheliyi tespit etti. Araç plakasından 48 yaşındaki şüpheli Kadir K’ya ulaşan ekipler, şüphelinin Pamukkale ilçesindeki adresine operasyon gerçekleştirdi. 

Jandarmalar gördüklerine inanamadı 

Arama yapmak amacıyla Kadir K’nın evine giden jandarma ekipleri, gittikleri evin terasında soyulmuş halde ipe dizilerek askıya takılan Trabzon hurmalarını görünce şoke oldu.

Şüpheli Kadir K’nın, Muhtar Özcan’ın bahçesinden çalmış olduğu 650 kilo hurmayı kilosu 3 liradan satmak yerine kurutarak 80 - 100 TL’ye pazarlamayı planladığı belirlendi. Ham olarak dalından çalındıktan sonra JASAT’ın titiz çalışması neticesinde bulunan hurmalar, işlenmiş bir şekilde sahibine götürüldü.

Gözaltına alınan şüpheli Kadir K., suçunu itiraf etti. İfadesinin ardından adli makamlara sevk edilen Kadir K., ‘Açıktan hırsızlık’ suçu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Üreticiler kendi çapında önlem alıyor

Son günlerde yaşanan hırsızlık olaylarından sonra kendi çapında üreticilerin, tedbirler aldığını dile geriren Rafet Özcan, “Trabzon hurması yetiştiriyorum. Bu şekilde geçimimi sağlıyorum. Tarlaya önceki gün gittiğimde hurmalarımın toplandığını fark ettim. Olayı jandarmaya haber verdim. Sağ olsun Jandarma, gece gündüz demeden 48 saat içinde hırsızı yakalamayı başardı. Bu kadar kısa sürede hırsızın kim olduğunu, otomobilini ve soyulmuş hurmalarımı bulmuşlar. Hurmalarımı geri getirdiler. Hırsızı da adalete teslim ettiler. Jandarmamıza çok teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)