Potada nefes kesen derbi

Basketbol Süper Ligi'nin 12'inci hafta kapanış karşılaşmasında Fenerbahçe, Anadolu Efes'i uzatmalara giden karşılaşmada 93-90 yendi.

SPOR 26.12.2022, 22:33
Potada nefes kesen derbi

Maçın ilk periyoduna iyi başlayan sarı-lacivertliler, Anadolu Efes'in top kayıplarından faydalandığı ve Pierre'nin yedi sayı bulduğu ilk dört dakikalık bölümde üstünlük yakaladı: 11-4. Sonraki bölümde farkı artıran ev sahibi ekibe yanıt veren Anadolu Efes, Larkin ile Dunston'ın etkili oyunuyla farkı bire indirdi ve ilk çeyrek sarı-lacivertlilerin 24-23'lük üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci periyodun ilk anlarında konuk ekip, rakibini yakalayarak ilk defa öne geçti: 24-25. Metecan Birsen, Biberovic ve Guduric'in bulduğu sayılarla rakibine yanıt veren Fenerbahçe, ilk beş dakikalık bölümü üstün bitirdi: 39-34. Pierre ve Biberovic'in etkili oyunuyla çeyrek sonuna değin üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip, tekrar çift haneli fark yakalayabildiği müsabakada devreye üstün girdi: 50-40



Uzatmalara gidildi

Karşılaşmanın üçüncü periyodunun ilk beş dakikasında sarı-lacivertliler, farklı oyuncularından gelen sayılarla iyi bir oyun ortaya koydu ve bitime yedi dakika kala üstünlük yakaladı: 59-44. Pota altından sayılar bulan Motley ve üçlük basketler atan Calathes'ten gelen sayılarla bitime saniyeler kala 22 sayıyla mücadeledeki en yüksek farkı yakalayan sarı-lacivertliler, bu çeyreği 71-54'lük skorla üstün geçti.

Konuk ekip, son periyotta savunmada ve hücumda etkili bir oyun ortaya koydu. Beaubois ile Clyburn'ün üçlükleriyle 13-0'lık bir seri yakalayan konuk ekip, çeyreğin ilk iki dakikasında farkı dokuz sayıya indirdi: 71-62. Molaya giden Fenerbahçe'de Motley, mola dönüşünde bulduğu dört sayıyla rakip takımın serisine son verse de Anadolu Efes'in direnci ilk beş dakikalık bölümde sürdü. Son bölümü büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada oyun üstünlüğünü sürdüren lacivert-beyazılar, fark üçe kadar indirirdi ve son saniyede Clyburn'den bulduğu üç sayıyla karşılaşmayı uzatmaya götürmeyi başardı: 79-79.



Anadolu Efes dördüncü yenilgisini aldı

Uzatma periyodunda sarı-lacivertliler, Guduric ve Pierre'den bulduğu üçlüklerle bitime iki dakika kala, beş sayılık üstünlük sağladı: 88-83. Fenerbahçe saniyeler kala farkı bir sayıya düşürmeyi başaran lacivert-beyazlılara geçit vermedi ve karşılaşmayı 93-90'lık skorla kazandı.

Sarı-lacivertliler ligdeki 10'uncu galibiyetini alırken, Anadolu Efes ise dördüncü defa yenildi. 

Yorumlar (0)