Pep Guardiola'dan Wolverhampton maçı öncesi açıklamalar!

Pep Guardiola, Manchester City'nin Etihad Stadyumu'ndaki Premier League sonuçlarına rağmen rahatlatıcı bir ortam yarattığına inanmıyor.

SPOR 05.10.2019, 13:15 05.10.2019, 13:46
Pep Guardiola'dan Wolverhampton maçı öncesi açıklamalar!

Şampiyon takım, evinde oynadığı son 44 Premier League maçının 39 tanesini kazandı.  Yarın oynanacak olan Wolverhampton Wanderers FC karşılaşmasında ev sahipliği yaparken daha da artırmayı hedefliyorlar.

Guardiola, hre ne kadar misafir takımların istatistikten korktuğunu hissetmiyor olsa da, takımının iyi sonuçlarının kendi sıkı çalışmalarından kaynaklandığını iddia ediyor.

City'nin, Etihad'ı kendi kalesine mi dönüştürdüğü sorusuna Guardiola, "Benim düşüncem, hayır" dedi.

Guardiola sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Maçtan önce takımların 'yapabiliriz' dediğini hayal ediyorum. Yöneticilerin ve oyuncuların ne kadar rekabetçi olduğunu, futbolcuları baştan çıkarmaya ve“ başarabiliriz ”dediklerini biliyorum.“ Gidip iyi bir oyun oynayabiliriz.” diye düşünecekler.Bazen kazanamıyoruz ama kazandığımız zaman en iyi şekilde kazanıyoruz. Çok iyi tanıdığımız bir takıma karşı denemek zorundayız. Nuno Espirito Santo'nun Carabao Kupası'ndaki takımında ve ligde defalarca karşı karşıya geldik."

Kendi sahasında ki başarısı ile gurur duyan Guardiola, bu rekorlarının şampiyonluk başarılarını desteklediğini düşünüyor.

Guardiola, "Bazı zamanlarda oyun kazanmak, puan kazanmak, şampiyonluk kazanmak için şansa ihtiyacınız var. Ama çabamız ve çok iyi şeylerimiz var, bu yüzden yaptığımız işten gurur duyuyorum. City'de de ilk sezonumuz tutarlı değildi. Sorunlarımız vardı. Evde güçlü ve sert olacağımızı düşündüm, ancak ilk sezonda bunun tam tersi oldu. Ancak o zamandan bu yana, ikinci sezon ve üçüncü sezon ve bu sezon da evimizde güçlüyüz. Unvanı devam ettirmek için kendi evinde güçlü olmalısın ya da hiç şansın yok" şeklinde bir açıklama yaptı.

Fernandinho, Nicolas Otamendi ile birlikte Manchester City için savunmaya devam ederken, John Stones ve Aymeric Laporte'nin sakatlığı hala devam etmekte.

34 yaşındaki Brezilya orta saha oyuncusunun bir haftada oynayacağı üçüncü maçı olacak, Guardiola bu durumla başa çıkabileceğinden emin durumda.

Yorumlar (0)