Nazlı Savranbaşı Türkiye'nin en genç olimpiyat sporcusu!

Millî cimnastikci Nazlı Savranbaşı, "4 yıldır bunun hayalini kuruyordum. O an inanılmazdı benim için. Rüyalarımın, hayallerimin gerçek olduğu bir andı. Halen inanamıyorum. Garip hissediyorum. Tarif edilemez bir duygu" şeklinde duygularını ifade etti.

SPOR 23.10.2019, 17:47 23.10.2019, 17:56
Nazlı Savranbaşı Türkiye'nin en genç olimpiyat sporcusu!

16 yaşındaki artistik cimnastikci Nazlı Savranbaşı, 2020 Tokyo'da olimpiyatlarda Türkiye'yi en genç sporcu olarak temsil edecek. Olimpiyat için hazırlıklarına devam eden Nazlı, bir takım açıklamalarda bulundu.

2016 Rio Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil eden ancak çok kısa bir süre önce cimnastiği bıraktığını açıklayan Tutya Yılmaz’ın elinde bulunan en genç olimpik sporcu unvanın sahibi  Tokyo’da Nazlı olacak. 9 Ekim 2003 doğumlu Nazlı, Ağustos 2020 tarihindeki olimpiyatlarda 4 Haziran 1999 doğumlu Tutya Yılmaz’dan 4 ay daha küçük yaşta mücadele etmiş olacak.

4-13 Ekim tarihlerinde Almanya’da organize edilen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda olimpiyata katılma hakkı elde eden Nazlı, Tokyo için hazırlıklara başladı. Çocukluğunda çok hareketli olmasından dolayı oyun amacıyla jimnastiğe başladığını söyleyen Nazlı, “4 yaşında Gaziemir’de Şavkar Spor Kulübü’nde bu spora başladım. Eski milli güreşçi olan amcam Ramazan Savranbaşı beni jimnastiğe yönlendirdi. İlk 6-7 yıllık süreç zor oldu. Yeri geldi bırakmak istedim, yeri geldi çok ağladım. Arkadaşlarınız oynarken siz antrenman yapıyorsunuz, herkes uyurken siz gece ders çalışıyorsunuz. Annem ve ailemin desteğiyle buradayım” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Yorumlar (0)