Mesut Özil kadro dışı! Gerekçe: Güvenlik!

İngiltere'nin başkenti Londra’da önceki hafta bıçaklı saldırıya uğrayan Arsenalli oyuncular Mesut Özil ve Sead Kolasinac pazar günü Newcastle United ile yapılacak maçın kadrosuna güvenlik gerekçesiyle alınmadı.

SPOR 09.08.2019, 21:29 10.08.2019, 20:25
Mesut Özil kadro dışı! Gerekçe: Güvenlik!

Konuya ilişkin İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'den yapılan yazılı açıklamada Mesut ve Kolasinac'ın ligin pazar günü yapılacak açılış maçında deplasmanda Newcastle United'a karşı forma giymeyeceği belirtildi.

İngiltere Premier Lig takımı Arsenal, kararın gerekçesi olarak "polisin soruşturduğu başka güvenlik hadiselerini" gösterirken, bunların ayrıntısı hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Açıklamada "Oyuncularımızın ve ailelerin güvenliği daima birinci önceliğimizdir." vurgusu yapıldı ve "Bu kararı oyuncularımız ve temsilcileri ile müzakere ederek aldık. Polisle temastayız ve oyuncularımız ile ailelerine destek vermeyi sürdürüyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Arsenal kulübünün açıklamasında, "Oyuncularımızı en kısa zamanda yeniden takımda görmeyi dört gözle bekliyoruz." denildi.

İki oyuncuya bıçaksaldırı girişimi

Bıçak taşıyan motosikletli iki kişi, Londra'nın kuzeyindeki Golders Green bölgesinde Mesut Özil'in kullandığı ve Sead Kolasinac'ın de içinde bulunduğu aracı takip etmiş ve bıçaklı saldırı girişiminde bulunmuştu. Araçta her iki oyuncunun eşlerinin de bulunduğu öğrenildi.

Olayın sosyal medyaya yansıyan görüntülerinde Mesut Özil'in kapıları kilitleyip hareket ettiği, araçtaki takım arkadaşı Bosna Hersekli Sead Kolasinac'ın ise dışarı çıkarak bıçaklı saldırganlara karşı koymaya çalıştığı görülüyordu.

Ünlü futbolcu Mesut Özil'in daha sonra aracını yol ortasında bırakarak yakınlardaki bir Türk restoranına girip yardım istemiş, restoran personelinin gelmesiyle kaskla yüzlerine gizleyen saldırganlar olay yerinden hızla kaçmıştı.

Mesut Özil'in kaçtığı, Bosna Hersekli Sead Kolasinac'ın ise saldırıya cesurca karşı koyduğu yorumları üzerine Sead Kolasinac açıklama yapmış, aralarında çok eski hukukun bulunduğu Mesut Özil'in o sırada araç içinde bulunan eşlerini güvenli bir noktaya götürmeye çalıştığını söylemişti.

Londra polisi olayla ilgili soruşturma başlatmış fakat herhangi bir gözaltı gerçekleştirmemişti.

Yorumlar (0)