Özil saldırısının ayrıntıları ortaya çıktı

Mesut Özil ve takım arkadaşı Sead Kolasinac, Londra'da bir restoran çıkışında bıçaklı saldırıya uğradı. İşte o saldırıya ilişkin ortaya çıkan yeni ayrıntılar...

SPOR 26.07.2019, 12:52
Özil saldırısının ayrıntıları ortaya çıktı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Mesut Özil ve takım arkadaşı Sead Kolasinac, İngiltere'nin başkenti Londra'da bıçaklı saldırıya uğradı. 

Motosikletli iki saldırgan, Londra'nın kuzeyinde bulunan Golders Green bölgesinde Mesut Özil'e ait park halindeki araca ve Sead Kolasinac'a saldırdı.

Saldırıya ilişkin yayınlanan 8 saniyelik görüntülerde, yıldız futbolcu Özil'in kapıları kilitleyip hareket ettiği ve araca binmek üzere olan takım arkadaşı Bosna Hersekli Sead Kolasinac'ın da bıçaklı saldırganlara karşı koymaya çalıştığı görüldü.

Saldırı anında neler yaşandı?

TRT Spor yorumcusu Serkan Akkoyun, Mesut Özil'in menajerini arayarak saldırı hakkında bilgi aldığını söyledi. Akkoyun, saldırının ayrıntılarını birinci ağızdan aktardı.

Olaylar şu şekilde gelişiyor:

Maskeli iki saldırgan, Sead Kolasinac'ın yeni bir saat satın aldığını öğreniyor ve bunun üzerine Boşnak futbolcuyu takip etmeye başlıyor. Saldırganlar, gasp için en doğru anı bekliyorlar.

Bu sırada Mesut Özil ve eşi, Kolasinac'tan bir paket almak için evinin önüne geliyorlar. Saldırganlar, tam da bu noktada harekete geçiyorlar. Maskeli ve bıçaklı iki saldırgan, hem Mesut Özil'e hem de Sead Kolasinac'a saldırıyor.

Evinin önünde saldırıya uğrayan Kolasinac, bıçaklı saldırganlara çıplak elle karşı koymaya başlıyor. Özil de araçta bulunan eşi Amine'yi korumak amacıyla aracı çalıştırıp uzaklaşıyor.

Özil, kısa bir mesafede ilerledikten sonra Kolasinac'ı da araca alıyor ve 10 dakika mesafede bulunan bir Türk restoranına doğru hareket ediyor. İki futbolcu, saldırganların motorla takip ettiğini fark edince restoranı arayarak durumu haber veriyor ve birazdan orada olacaklarını bildiriyorlar.

Çalışanlar, Özil'in aracının restoranın gelmesiyle dışarıya çıkıyor ve saldırganları geri püskürtüyor. Bunun üzerine saldırganlar da korkudan kaçıyor ve polisler olay yerine geliyor.

Görgü tanığı: Can havliyle kaçıyor gibiydi

Daily Mail gazetesine saldırı hakkına bilgi veren görgü tanığı Azuka Alintah, "Özil, bıçaklı adamlar tarafından kovalanan herkes gibi dehşete düşmüş görünüyordu. Can havliyle kaçıyor gibiydi." diye konuştu.

Alintah, Mesut Özil'in restorana girerken motosikletli kişiler tarafından kovalandığını gördüğünü belirterek, "Kasklarını çıkarmamışlardı, siyah giyimlilerdi. Bu sıcak havaya rağmen uzun kollu giymişlerdi." dedi. 

Soygun amaçlı yapıldığı bildirilen saldırının ardından olay yerine polis çağrıldı. İfadeleri alınan 2 futbolcunun sağlık durumlarının iyi olduğu ve yaralanmadıkları kaydedildi. 
 

Yorumlar (0)