Mahkemeden karar: Galatasaray'da seçim iptal

İstanbul 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi, Galatasaray Kulübü'nün bu ay gerçekleştirilmesi öngörülen seçimli genel kurul toplantısının tedbiren durdurulması yönünde karar verdi.

SPOR 19.04.2022, 18:15
Mahkemeden karar: Galatasaray'da seçim iptal

Davacı olan Fırat Develioğlu'nun, davalı Galatasaray'a açtığı dernek genel kurul toplantısının iptali talepli dava dilekçesini detaylı bir şekilde inceleyen mahkeme tarafından tensip kararı verildi.

Söz konusu kararda, içeriği Hukuk Mahkemeleri Kanunu'na harfiyen uygun bulunan dilekçenin, davalı sarı-kırmızılı kulübe gönderilmesine karar verildi.

Mahkeme, 27 Mart tarihinde alınan genel kurul kararlarının uygulamaya konulması durumunda Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nun ilişkili maddesi gereğince halihazırdaki durumda oluşabilecek bir değişim ile hak elde edilmesinin ciddi ölçüde zorlaşması veyahut tümüyle imkansız bir hal alması ve önemli oranda zarar doğması olasılığı sebebiyle davacının 50 bin TL teminat yatırması yönünde karar verdi.

Tedbiren durduruldu

Mahkeme, bahse konu teminatın yatırılması karşılığında 26 Mart tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısı ve bir sonraki gün alınan genel kurul kararlarının uygulamaya konulması ve Galatasaray tüzüğü gereği yönetim kurulunca alınan 23 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olağanüstü seçim genel kurulu toplantısında yeterli sayıda çoğunluk olmadığı durumda 30 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek 2'inci toplantının icrasının tedbiren durdurulması hükmünü karara bağladı.

Bahse konu kararda, teminat bedeli yatırıldığında bu kararın ifası için kulübe müzekkere yazılması kararlaştırıldı.

Dilekçelerin karşılıklı olarak verilmesinin akabinde ön inceleme gerçekleştirilmesini kararlaştıran mahkeme, ardından ilk itirazların yorumlanması ve akabinde de ön inceleme duruşması için tarih belirlenmesi yönünde karar verdi.

Yorumlar (0)