Luis Enrique geri dönüyor!

Kızının hastalığı nedeniyle görevinden ayrılan ve geçtiğimiz aylarda kızı vefat eden Luis Enrique, yeniden İspanya Milli Takımı teknik direktörü oldu.

SPOR 19.11.2019, 15:48 12.01.2020, 17:25
Luis Enrique geri dönüyor!

EURO 2020 Elemeleri F Grubu’nda Romanya’yı sahasında 5-0 mağlup eden İspanya’da gündem Luis Enrique oldu.

AS gazetesindeki habere göre; Haziran ayında kansere yakalanan kızını kısa bir süre sonra kaybeden ve İspanya Milli Takımı’ndaki görevini sonlandıran Luis Enrique, beş aylık aradan sonra tekrar görevinin başına geçecek. İspanya Federasyonu yaptığı değerlendirmeden sonra yola Enrique ile devam etme kararı verdi. İspanya Futbol Federasyonu, kızının hastalığı sebebiyle görevini bırakan Luis Enrique’nin tekrar teknik direktörlüğe getirildiğini ifade etti.

Bu durum Enrique’nin yokluğunda geçici olarak takımın başında yer alan Roberto Moreno’nun veda edeceği anlamına geliyor.

Luis Enrique döneminde takımın yardımcı antrenörlüğünü yapan Moreno, daha önce yaptığı açıklamalarda Enrique’nin dönmesi durumunda kenara çekileceğini dile getirmişti. Fakat yaza kadar sözleşmesi devam eden Moreno, Romanya karşısında elde ettikleri 5-0’lık EURO 2020 eleme zaferinin hemen ardından kendisine bu gelişmenin bildirilmesiyle beraber stadyumu gözyaşları içerisinde terk etti ve basın toplantısına katılmadı. Oyuncular da basına konuşmadılar.

Elemelerin ilk 4 karşılaşmasında İspanya’nın başında görev alan 49 yaşındaki teknik direktör, kanserle mücadele eden kızı için Haziran ayında görevini bırakmıştı.

İspanya, Haziran 2018 tarihinden bu yana beşinci kez teknik direktör değişikliğini yapacak. Luis Rubiales’in liderliğinde Dünya Kupası’ndan hemen önce Julen Lopetegui’yi kovan federasyon ardından Fernando Hierro, Luis Enrique ve Roberto Moreno ile çalışmıştı.

Yorumlar (0)