Daha önce görülmeyen gizli silahı yanlışlıkla kapağa koydular!

Çin'de hükümet tarafından yayınlanan bir derginin kapağına konan görseller, dünyada büyük şaşkınlığa neden oldu. Derginin kapağında daha önce kimse tarafından görülmemiş gizli silah yer aldı.

DÜNYA 19.11.2019, 15:47
Daha önce görülmeyen gizli silahı yanlışlıkla kapağa koydular!

"Modern Ships" adlı derginin kapağındaki görsel, stratejik bombardıman uçağı H-6N'ye aitti. Fakat uçağın altında bulunan detay, büyük sırrı ortaya çıkardı. 

Savaş uçağının altında devasa bir balistik füze vardı. Askerî analistler, Pekin yönetiminin yanlışlıkla gizli silahı "Modern Ships" dergisinde yayınladığını söylüyor.

Hükümetin denetimindeki "Global Times" gazetesi, skandalın patlamasının ardından bir haber yayınlayarak söz konusu görsellerin bilgisayarda oluşturulduğunu ve gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. 

Fakat uzmanlar, Pekin üzerinde uçan jetlere yakın plandan bakıldığı zaman bomba bölmesinin bulunmadığını belirtiyor.

"Global Times", Ağustos ayında H-6 serisinin hipersonik silahlarla donatılmasının beklendiğini kaydetmişti. Her sene ordusu için milyarlarca dolar harcamada bulunan Çin, ABD ve Rusya askerî alanda yeni bir rekabete girmiş bulunuyor.

"Bazı alanlarda şimdiden dünyaya liderlik ediyorlar"

Çin ve rakipleri arasındaki fark kapanırken, ülke hızlı bir şekilde dünyanın en büyük askerî güçlerinden biri durumuna geliyor. ABD Savunma İstihbarat Kurumu tarafından 2019 yılının başında yayınlanan raporda, Halk Kurtuluş Ordusu'nun (HKO) dünyanın en modern silah sistemlerini edinmenin eşiğinde olduğu ifade edilmişti. Söz konusu raporda, "Bazı alanlarda şimdiden dünyaya liderlik ediyorlar." ifadelerine yer verilmişti.

2018 yılının Aralık ayında sosyal medyada ortaya çıkan bazı fotoğraflar, Çin'in gemilerden hipersonik atışlar yapabilen silah arayışında dünyayı geçmiş olabileceğine işaret ediyordu. Gemilere takılan ve bir ray üzerinde ilerleyen silah, elektromanyetik güç kullanarak 200 kilometre menzile yüksek hızlı mermiler (saniyede 2,5 kilometre hızda) yollayabilme kapasitesine sahip.

CNBC'nin Haziran ayında yaptığı haberde, söz konusu silahın 2025 yılı itibariyle Çin Donanması'nın envanterine girebileceği ifade edildi. ABD, karadan atılabilen raylı topunun üzerinde çalışırken ve Rusya ve İran tarafından bu teknolojiye ilgi gösterilirken, Çin böyle bir silahı gemiye monte edebilen ilk askerî güç olabilir.

"Çin'in siyasi sistemi özel projelere daha fazla fon ayrılmasına izin veriyor"

Çin'in resmi Global Times gazetesinde yer alan haberde, silahın ilerleyen zamanlarda Çin'in ilk yerli üretimi olan 10 bin tonluk füze destroyeri 055'e takılabileceği bildirildi. 

Çin ordusunun eski üyesi askeri uzman Song Zhongping, "Sızan fotoğraflar, Çin'in gemiye takılabilen raylı top teknolojisinde ABD'yi yakalamak bir yana, beş ila 10 yıl içinde geçebileceğini gösteriyor. Bunun nedeni, ABD'nin bütçelerin onaylanması için daha fazla zamana ihtiyacı olması. Çin'in siyasi sistemiyse özel projelere daha fazla fon ayrılmasına izin veriyor." dedi.

Yorumlar (0)