Lol Espor dünya şampiyonasından ilginç bilgiler

League of Legends dünya şampiyonası Worlds yarı finali rekorları alt üst etti. Peki final ne zaman ve nerede oynanacak?

SPOR 04.11.2019, 16:53 04.11.2019, 17:36
Lol Espor dünya şampiyonasından ilginç bilgiler

League of Legends dünya şampiyonası Worlds 2019'da finalin adı belli oldu. LPL ekibi FunPlus Phoenix ile LEC temsilcisi G2 Esports finalde karşılaşacak.

Espor haber siteleri ve Espor yorumcularına göre en heyecanlı maçların olduğu LPL liginden iki takımın karşılaşmasına sahne olan ilk yarı final maçında, Invictus Gaming ve FunPlus Phoenix tam da adına yarışır bir maç çıkardılar. Son derece heyecanlı geçen maç sonunda TheShy'lı IG, FunPlus Phoenix'e 3-1 yenilerek turnuvadan elendi. Geçen senenin şampiyonu IG'yi yenerek adını finale yazdıran FPX tarihinde ilk defa Worlds'de final oynayacak.

Dün oynanan yarı final ikinci maçında ise G2 Esports, dünyanın en iyi profesyonel lol oyuncusu olarak gösterilen Faker'lı SK Telecom T1'ı yine aynı skor olan 3-1'le geçerek ikinici finalist oldu. Son derece zevkli geçen maç 2-1 olduktan sonra, 4. maça SKT çok iyi başladı. Bir çok kişi SKT'nin maçı burdan çevireceğini düşünüyordu ki G2 bir anda oyunu tersine çevirdi. G2'nun maç içindeki geri dönüş serüveni başlarken ve Caps tekrar oyuna dahil olurken Faker'ın heyecanı ve ellerinin titremesi de kameralara yansıdı. Son maçta Faker kendinden hiç beklenmeyecek hatalar yaptı, belki kalite olarak daha aşağıda gözüksede daha oturmuş bir takım olan G2 bu fırsatı değerlendirerek skoru 3-1 yaptı ve maçı kazandı.

Espor istatistiklerine göre bu güne kadar katıldığı tüm turnuvalarda finale çıkan SKT ilk defa MSI 2019'da yine G2'ya elenerek final şansını yitirmişti. Worlds'de MSI rövanşı olarak gösterilen maçta G2 bunun bir şans olmadIğını gözler önüne serdi ve SKT'yi bir kez daha eledi.

Worlds 2019 yarı finalleri birçok rekora daha sahne oldu. SKT-G2 maçı toplamda 13 milyon tekil izleyici ile izlenme rekoru kırdı. G2 aynı turnuvada 2 Kore takımını da eleyen ilk Avrupa takımı oldu.

Bir espor klasiği haline gelen maçlar öncesi rakip oyuncuların birbirleriyle tatlı atışmaları ise şimdiden başladı. İşte FPX'ten Doinb ile G2'dan Ocelote arasında geçen o tatlı atışma:
Doinb: Paris'te buluşuruz.
Ocelote: Duyduğuma göre orada iyi havuzlar varmış.
Doinb: Belki bu sezon bitince ormana geçmeliyim?
Ocelote: Bu muhteşem bir fikre benziyor, Nautlius'una bayıldım. Belki Ryze da ormanda iyi iş yapar?

Peki Worlds 2019 finali ne zaman, saat kaçta ve nerede yayınlanacak? Worlds nerede oynanıyor?

Bu sene Worlds Avrupa'da oynanıyor. Final Paris'te olacak. Her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir festival havasında geçecek olan final öncelikle konserler ve gösterilere sahne olacak, 10 Kasım'da saat 15:00'da başlayacak olan bu büyük gösteri final karşılaşması G2-FPX (G2 Esports-FunPlus Phoenix) maçı ile devam edecek. Ve kupa töreni ile sona erecek. Lol Espor severler maçı canlı olarak YouTube ve Riot Games'in Lolesport kanallarından izleyebilirler. 
 

Yorumlar (0)