E-spordaki gururumuz Broken Blade

Thaldrin, Naru, Dumbledoge ve Wtcn gibi oyuncular göğsümüzü hep kabarttı ancak Broken Blade bir başka...

SPOR 15.10.2019, 16:41 15.10.2019, 18:01
E-spordaki gururumuz Broken Blade

Ülkemizdeki en büyük şirketler e-spor takımlarına, oyuncularına ve müsabakalarına sponsor olmaya başladı. Geçen sene League of Legends lig karşılaşmalarının oynanması için Riot'un sahne kurması da gösteriyor ki gelecek artık e-sporda. Aslına bakarsanız Güney Kore, Çin ve Amerika gibi ülkeler e-spor çağını yıllar önce yakaladı bile, ancak biz de geç kalmış sayılmayız.

Şüphesiz ki League of Legends en çok ilgi gören e-spor dallarından biri. Super Massive, Fenerbahçe, Dark Passage ve son olarak da Royal Youth ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil etti. E-sporun en güzel özelliklerinden birisi ise oyuncuların Twitch gibi platformlarda yayın yaparak hayranlarıyla interaktif olarak oyun oynaması, onlara oyun, yaşam ve gelecek planları hakkında aynı anda tavsiye vermesi. Bu konuda ülkemizde Fenerbahçe kaptanlığını da yapmış ve aynı zamanda Super Massive ile ülkemizi uluslararası arena da temsil etmiş olan Thaldrin örnek davranışlarıyla hala Twitch yayınları sayesinde e-spor gündemindeki yerini korumaktadır.

Punky, Elwind, Immortoru ve Wtcn gibi diğer Twitch yayıncıları da prefosyonel e-spor kariyerlerinden sonra bile gündemdeki yerlerini koruyan diğer isimler. Örnekleri çoğaltmak mümkün ancak öyle bir isim var ki şu anda e-sporun en büyük liglerinden birinde NA LCS'de ve aynı zamanda ligin en iyi takımı olan TSM'de ülkemizi başarıyla temsil etmekte olan üst koridor oyuncusu Broken Blade.

Gerçek adı Sergen Çelik olan Broken Blade henüz 19 yaşında olmasına rağmen kariyerine çok başarılı şekilde devam etmekte ve göğsümüzü kabartmaktadır. Eskiden bir Riven oyuncusu olduğu için Riven'ın kırık kılıcından ilham alarak nicknameini Broken Blade olarak belirlemiştir. E-spor kariyerine yurt dışında başlayan Broken Blade, Galatasaray Esports'a transfer olarak Türkiye'deki e-spor kariyerine başlamıştır. Burdan sonra sırasıyla Galacticos, Dark Passage ve Royal Youth formaları giyen Broken Blade 2018 yılı kasım ayında TSM'e transfer olarak kariyerini zirveye taşımış aynı zamanda bu alanda en iyi takımda forma giyen Türk e-sporcu olmuştur.

TSM'deki kariyerine başlarken özellikle Amerika'da kendisi hakkında ciddi şüpheler oluşmuş ancak Broken Blade tüm bunlara cevabını ligin ilk maçıyla birlikte ortaya koyduğu kusursuz oyunu ile vermiştir. Hemen takımına adapte olan Broken Blade, takım arkadaşları ve taraftarların gözdesi haline gelmiştir. Kısa süre sonra takım arkadaşı Bjergsen ile takımını sırtlamaya başlamıştır. Kariyerindeki önlenemez yükselişi devam eden Sergen "Broken Blade" Çelik ülkemizi e-sporda lol sahnelerinde gururla temsil etmektedir. Sanıyorum ki League of Legends sevenler geçen sene NA LCS finalinde Amerika'lı spikerin "şimdi bütün iş Broken Blade'e kaldı, takımın yükünü tek başına sırtlanması gerek" sözlerini unutamayacak. Bravo Broken Blade ülkemizi en güzel şekilde temsil ediyorsun. Umarız ki Sergen uzun yıllar e-spor sahnelerindeki başarılarına devam eder. 
    

Yorumlar (0)