Kupada son 16 eşleşmeleri belli oldu!

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın da katılacağı Türkiye Kupası'nda merakla beklenen son 16 turu eşleşmeleri açıklandı. 

SPOR 18.12.2020, 16:00
Kupada son 16 eşleşmeleri belli oldu!

Ziraat Türkiye Kupası'na ilişkin kura çekimi, TFF'nin (Türkiye Futbol Federasyonu) Riva'da bulunan tesislerinde gerçekleştirildi. Söz konusu kura çekimine TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) yetkililerinden Besim Yalçın, Rüştü Reçber ve Hamit Altıntop katılım gösterdi. 

Hamit Altıntop, yaptığı konuşmada, kupada çok güzel mücadelelerin olduğunu ifade etti. Penaltıların ve uzatmaların görüldüğünü belirten Altıntop, futbolda beklenen heyecanın yaşandığını söyledi.

Altıntop, yalnızca taraftarların eksik olduğunu belirterek, ilerleyen süreçte stadyumların tekrar taraftarlarla dolmasını umut ettiğini kaydetti.

Tek maçlı sistemin telafi edilemediğinin görüldüğüne dikkat çeken Altıntop, atılan her golün, verilen her kararın ve girilen her pozisyonun kritik bir önem taşıdığını belirtti.

Altıntop, alt liglerde mücadele eden takımların kendilerini kanıtlayabilmesi ve genç futbolcuların taraftarlara tanıtımı bakımından kritik mücadelelerin yaşandığını söyledi. 

Rüştü Reçber, genç futbolcuların önemli olduğuna dikkat çekti. Kalecilerin de merak ettiği bir mesele olduğunu belirten Reçber, daha önce oynamayan futbolcuların son üç gün içerisinde görüldüğüne de işaret etti. 

Reçber, genç futbolcuların parladığını vurgulayarak, ne yaşanacağının belirsiz olmasının tek maçlara ilişkin en büyük heyecan olduğunu söyledi.

Yaşanan sürprizlerin nedeninin de bu olduğunu aktaran Reçber, alt ligde bulunan takımların vitrine çıktıklarını fark etmeleri nedeniyle söz konusu sürprizlerle karşılaşıldığını belirtti. 

Ziraat Türkiye Kupası mücadeleleri, tek maç eleme sistemi üzerinden yapılacak. Mücadeleler, 12 Ocak, 13 Ocak ve 15 Ocak günü gerçekleştirilecek. Son 16 turu mücadelelerinde VAR sistemine başvurulacak. 

Eşleşmeler ise şu şekilde oldu:

Tuzlaspor - Başakşehir, 

Alanyaspor - BB Erzurumspor,

Yeni Malatyaspor - Galatasaray,

Sivasspor - Adana Demirspor,

Bursaspor - Antalyaspor,

Beşiktaş - Çaykur Rizespor,

Fenerbahçe - Kasımpaşa,

Konyaspor - Gaziantep FK.

Yorumlar (0)