Jorge Jesus'un sözleşmesinde ilginç Şampiyonlar Ligi detayı!

Fenerbahçe'nin çiçeği burnunda teknik direktörü Jorge Jesus'un sözleşmesinde, Şampiyonlar Ligi ile ilgili ilginç bir maddenin yer aldığı öğrenildi.

SPOR 20.06.2022, 15:24 Hakan Öksüz
Jorge Jesus'un sözleşmesinde ilginç Şampiyonlar Ligi detayı!

Süper Lig'de önceki sezon şampiyon Trabzonspor'un ardından ligi ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, karşılıklı anlaşarak teknik direktör İsmail Kartal ile yollarını ayırmıştı. Yeni sezonda şampiyonluk isteyen Fenerbahçe, takımın başına dünya çapında başarıları bulunan deneyimli bir teknik adamı geçirmek için kolları sıvamıştı.

Fenerbahçe'de yeni sezon hedefi şampiyonluk!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılında şampiyon olmalıyız." direktifi üzerine harekete geçen sarı lacivertli yönetim, Jorge Jesus ile anlaşmaya varmıştı. Kariyeri kupalarla dolu olan 67 yaşındaki tecrübeli teknik adamla anlaşmak için Portekiz'e bizzat giden Ali Koç, anlaşma sağlayarak geri dönmüştü.

Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, Fenerbahçe ile 1 yıllık sözleşmeye imza attı. Son aylarda Fenerbahçe'yi takip ettiğini dile getiren Jesus, takımın eksik yönlerinin listesini hazırladı. Tesisleri de gezen deneyimli teknik adam, eksiklerin tamamlanması için yönetime liste sundu.

Avrupa'da da başarı istiyor

Türkiye'ye şampiyonluk için geldiğini dile getiren Jorge Jesus'un sözleşmesindeki bir madde dikkat çekti. Sadece ligde değil, Avrupa'da da başarı isteyen Portekizli çalıştırıcının, sözleşmeye "Şampiyonlar Ligi kupasını kazanması durumunda prim ödenir." şeklinde bir madde koydurduğu öğrenildi.

Flamengo ile Copa Libertadores'i kazanmıştı

Sözleşmedeki bu maddenin ortaya çıkması, sarı lacivertli taraftarları heyecanlandırdı. Bazı taraftarlar ise bu maddenin oldukça uçuk olduğunu düşünüyor.

Portekiz ekibi Benfica ile Avrupa Ligi'nde final oynama başarısı gösteren Jorge Jesus, 2019 yılında Flamengo ile Copa Libertadores'i kazanmıştı. Tecrübeli çalıştırıcı, 2008 yılında Devler Ligi çeyrek finalinde Chelsea'ye elenen Fenerbahçe'yi yeniden aynı seviyeye çıkarmak istiyor.

Yorumlar (0)