Fenerbahçe’ye sürpriz golcü! Jesus’un Benfica’da gözdesiydi

Teknik Direktör Jorge Jesus’un belirlediği liste doğrultusunda transfer çalışmalarına devam eden Fenerbahçe yönetimi, santrfor bölgesine nokta atışı yapmaya hazırlanıyor. 

SPOR 07.06.2022, 11:19
Fenerbahçe’ye sürpriz golcü! Jesus’un Benfica’da gözdesiydi

Bu sezon gol yollarında Mergim Berisha’dan istediği verimi alamayan Fenerbahçe, yeni sezonda hata yapmak istemiyor. Bir süredir Alexander Sörloth ve Burnley’nin dev golcüsü Wout Weghorst isimleri gündeme gelse de, Jorge Jesus’un ilk hedef olarak Benfica’dan eski oyuncusu Carlos Vinicius’u belirlediği ortaya çıktı.

Portekiz Ligi’nde gol kralı olmuştu

2019-2020 sezonunda gösterdiği başarılı performansla Portekiz Ligi’nde gol kralı olan 27 yaşındaki Carlos Vinicius, Jorge Jesus’un gözde isimleri arasında yer alıyordu. 1.90 boyundaki dev golcü, bu sezon Hollanda’ya kiralanarak PSV Eindhoven forması giydi. PSV’de umduğunu bulamayan solak golcü, forma giydiği müsabakalarda yalnızca 6 gol, 6 asist üretebildi. 

“Jorge Jesus benim için büyük bir öğretmen”

Güncel piyasa değeri 9.5 milyon avro olan Brezilyalı golcünün de Jorge Jesus ile yeniden çalışmak istediği öne sürüldü. Geçtiğimiz aylarda Jesus hakkında görüşlerini paylaşan Brezilyalı futbolcu, “O bana bir teknik direktörden ziyade baba gibi yaklaşıyordu. Sosyal hayatımda dahi benimle ilgilenip, motivasyonumu yüksek tutmamı sağladı. Beni her zaman pozitif cümlelerle maça hazırladı. Ona gerçekten çok şey borçluyum. Jorge Jesus benim için büyük bir öğretmen. Onun yeri bende bambaşka” şeklinde konuşmuştu. 

PSV’den ayrılmaya hazırlanıyor

Kariyeri boyunca Napoli, Tottenham, Monaco, Benfica ve PSV gibi önemli kulüplerin formasını giyen 27 yaşındaki golcü, 2019’da Napoli’den Benfica’ya 17 milyon avro bonservis bedeli ile transfer oldu. Benfica’da büyük başarılar elde eden Carlos Vinicius, ardından 2.5 milyon avro bedel ile Hollanda’nın PSV Eindhoven takımına kiralandı. PSV yönetiminin yeni sezonda takımda düşünmediği Brezilya futbolcu, Hollanda’dan ayrılmaya hazırlanıyor. 

Orta sahaya hangi isimler transfer edilecek?

Öte yandan Jorge Jesus’un orta sahaya istediği isimler de ortaya çıkmaya başladı. Portekizli teknik adamın yeni sezonda Luiz Gustavo ve Ozan Tufan’ı takımda tutmayacağı belirtilirken, sözleşmesi biten Jose Sosa ile yolların ayrılmasına da onay verdiği belirtildi. Jesus’un bu bölgede hem 6 hem de 8 numara oynayabilecek oyunculara yöneldiği öğrenilirken, listede öne çıkan isimlerin William Carvalho, Al Musrati ve Willian Arao olduğu bildirildi. 

Yorumlar (0)