Jorge Jesus'tan Kim, Arda ve Mesut yorumu!

Fenerbahçe ile 1 yıllık sözleşmeye imza atan deneyimli teknik adam Jorge Jesus, düzenlenen basın toplantısında Başkan Ali Koç ile birlikte sorulara yanıt verdi. Kadroda devrim yapma niyetinde olmadığını belirten tecrübeli çalıştırıcı; Mesut Özil, Kim Min-Jae ve Arda Güler gibi oyuncularla ilgili görüşlerini paylaştı.

SPOR 03.06.2022, 16:53 03.06.2022, 17:41 Hakan Öksüz
Jorge Jesus'tan Kim, Arda ve Mesut yorumu!

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus, kendisini kulübe bağlayan 1 yıllık sözleşmeye imzasını attı. İmza töreninde konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, merak edilen sorulara yanıtlar verdi.

Ali Koç: Dünya çapında bir hocayla anlaştık!

Teknik Direktör İsmail Kartal ile takımın performansının ciddi şekilde yükseldiğini kaydeden Ali Koç, "Hocamıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Ama ligi ikinci bitirmemiz, asıl hedeften uzak kaldığımızı gösteriyor. Dünya çapında bir hocayla anlaştık. Gelecek sezon bütün kulvarlarda iddialı olacağız. Diğer takımlarla ilgili açıklamalarımızı daha sonra yapacağız." dedi.

"Gelecek sezonun planlamasını yaptık"

Jorge Jesus'un genel olarak bütün taımlarla başlangıçta 1 yıllık sözleşmelere imza attığını belirten Ali Koç, "Ülkemizin 100'üncü kuruluş yılında takımımızı çalıştırma kararı aldı. Tesisleri gezdi ve bize olması gereken şeylerin bir listesini verdi. Gelecek sezonun planlamasını yaptık. Her eksik bölge için 5 alternatif oyuncu belirledik. Bu futbolculardan hiçbirinin adı haberlerde geçmiyor." ifadelerini kullandı.

Kim Min-Jae, Crespo ve Rossi gibi oyuncuları kadroda tutmak istediklerini aktaran Koç, astronomik bir teklif gelmesi halinde kararlarını değiştirebileceklerini söyledi.

Jesus: "Geliş amacım para değildi"

Başkan Koç'un ardından kulübün yeni teknik direktörü Jorge Jesus açıklamalarda bulundu. Büyük bir kulübe geldiğinin farkında olduğunu belirten Jesus, "Geliş amacım para değildi. Buradaki arzuyu gördüm. Taraftarlar, benim ve ailemin sosyal medya hesaplarına mesajlar yağdırdı. Bu tutku hoşuma gitti. Gelecek sezon şampiyonluk kupasını havaya kaldırmak istiyoruz." diye konuştu.

"4-5 transfer yapacağız"

Fenerbahçe maçlarını son 2.5 aydır takip ettiğini belirten başarılı çalıştırıcı, stoper Kim Min-Jae'den övgüyle söz etti. 

Kim Min-Jea'nin bütün Avrupa takımlarında oynayacak kalitede olduğunu aydeden Jesus, "Herkes böyle bir oyuncuyu kadrosunda görmek ister. Arda'yı da beğeniyorum. Taktiksel açıdan kendini geliştirip daha etkili oynayacaktır. Kadroda devrim yapmak gibi bir niyetim yok. Önemli olan dengeyi kurmak. 4-5 nokta transferle işi çözeceğiz.

Mesut Özil kadroda kalacak mı?

Deneyimli teknik adam, kadro dışı bırakılan Mesut Özil ile ilgili ise "Onun kariyerini görmezden gelemeyiz. Geçmişte çok büyük işler yaptı. Ancak kulübün onunla ilgili aldığı kararı bozmayacağım. Önemli olan isimler değil, Fenerbahçe Kulübü. Takıma uyum sağlayan futbolcularla oynayacağız." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)